Po skandalingos „Amnesty International“ ataskaitos organizaciją paliko vienas iš jos biuro steigėjų | kl.lt

PO SKANDALINGOS „AMNESTY INTERNATIONAL“ ATASKAITOS ORGANIZACIJĄ PALIKO VIENAS IŠ JOS BIURO STEIGĖJŲ

Vienas iš žmogaus teisių gynimo organizacijos „Amnesty International“ Švedijos skyriaus steigėjų Peras Vestbergas paskelbė paliekąs organizaciją, kadangi nesutinka su jos ataskaita apie Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

Tai pranešė Švedijos laikraštis „Svenska Dagbladet“.

„Aš priklausau organizacijai jau beveik 60 metų. Apgailestaudamas užbaigiu savo ilgą ir vaisingą bendradarbiavimą su „Amnesty International“ dėl jos pareiškimų apie karą Ukrainoje“, - sakė P. Vestbergas.

„Amnesty International“ Švedijos biurą P. Vestbergas įkūrė 1963 metais. 1976-1982 metais jis buvo didžiausio Švedijos dienraščio „Dagens Nyheter“ vyriausiasis redaktorius. P. Vestbergas taip pat yra Nobelio literatūros premijos komiteto narys.

Ketvirtadienį žmogaus teisių gynimo organizacija „Amnesty International“ paskelbė ataskaitą, kurioje teigiama, kad Ukraina, kovodamas su Rusijos invazija, kelia pavojų civiliams gyventojams, nes dislokuoja savo karius gyvenamuosiuose rajonuose.

Ukrainos vyriausybė griežtai atmetė šią ataskaitą, teigdama, kad „Amnesty International“ veikia išvien su Kremliaus propagandistais.

Gairės: Amnesty International, Švedija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS