Policininkai prie mokyklos netoli Paryžiaus sulaikė peiliu ginkluotą vyrą | kl.lt

POLICININKAI PRIE MOKYKLOS NETOLI PARYŽIAUS SULAIKĖ PEILIU GINKLUOTĄ VYRĄ

Prancūzijos policininkai prie mokyklos netoli Paryžiaus sulaikė peiliu ginkluotą vyrą. Tai penktadienį savo tviteryje pranešė šalies vidaus reikalų ministras Géraldas Darmaninas.

„Aš dėkoju pareigūnams už šaltakraujiškumą ir operatyvius veiksmus, - parašė ministras. – Jie skubiai įsikišo į situaciją ir sulaikė pavojingą peiliu ginkluotą žmogų prie pradinės mokyklos Sen Deni departamente“. Pasak G. Darmanino, sulaikytojo „elgesys kėlė grėsmę“.

Išsamesnės informacijos apie sulaikytąjį ministras nepateikė.

Pastarosiomis savaitėmis Prancūzijoje įvykdyta virtinė teroro aktų. Spalio 16 d. Konflan Sent Onorino komunoje prie Paryžiaus 18-metis islamistas čečėnas nužudė istorijos ir geografijos mokytoją Samuelį Paty. Jis dar mėgino grasinti peiliu į nusikaltimo vietą atskubėjusiems policininkams, bet buvo nušautas.

Spalio 29 d. peiliu ginkluotas 21 metų tunisietis užpuolė tikinčiuosius Dievo Motinos bazilikoje Nicoje. Jo aukomis tapo trys žmonės, užpuolikas buvo sulaikytas. Tą pačią dieną išpuolis buvo surengtas Avinjone. Ten peiliu ginkluotas vyras, šaukdamas „Allah Akbar“, grasino praeiviams ir mėgino užpulti netoliese buvusius pareigūnus, kurie buvo priversti paleisti ugnį. Nuo patirtų žaizdų piktadarys iškart mirė.

Spalio 31 d. Lione buvo užpultas 52 metų graikų bažnyčios dvasininkas. Piktadarys du kartus šovė į savo auką, kai ši rakino maldos namų duris. Nukentėjusysis sunkios būklės buvo nugabentas į ligoninę, gydytojai kovoja dėl jo gyvybės. Policija tebeieško užpuoliko.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ano

uztenka tos /demonkratijos/ jau matome kaip jav jau atsikra to nuo jos uzdarot sienas isimtynai visiems musulmonams ir tegul varo i savo krasta ozku melzt ir atsigulus kryziumi laizyt zeme uzkresta vyrusu negi siu veiksmu negali ivest Macaronas su savo politsvita?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS