Prancūzijoje dėl grasinimų mokytojams uždaryta mokykla | kl.lt

PRANCŪZIJOJE DĖL GRASINIMŲ MOKYTOJAMS UŽDARYTA MOKYKLA

Prancūzijos centrinėje dalyje esančio Piui de Domo departamento Rjomo komunos mokyklos vadovybė davė nurodymą laikinai uždaryti mokymo įstaigą dėl grasinimų mokytojų adresu. Tai pirmadienį pranešė mokyklos direkcija.

„Siekdami apsaugoti moksleivius ir mokytojus, mes nusprendėme uždaryti licėjų dėl gautų užgauliojimų ir grasinimų nužudyti“, - pareiškė mokyklos atstovas.

Savo ruožtu Klermon Ferano miesto prokuroras Ericas Maillaud pranešė, kad „policija dėl gaunamų grasinimų pradėjo tyrimą“. Pasak jo, suimtas 15-metis šios mokyklos mokinys. Dar vienas paauglys buvo sulaikytas praėjusį savaitgalį, bet netrukus jis buvo paleistas.

Anot prokuroro, pirmuosius grasinimus Rjomo mokyklos mokytojai elektroniniu paštu gavo dar praėjusią savaitę. Naujausiuose laiškuose, kaip pažymėjo E. Maillaud, „esama atvaizdų, susijusių su džihadizmu“.

Praėjusių metų spalio 16 d. Konflan Sent Onorino komunoje prie Paryžiaus 18-metis islamistas čečėnas nužudė istorijos ir geografijos mokytoją Samuelį Paty. Jis dar mėgino grasinti peiliu į nusikaltimo vietą atskubėjusiems policininkams, bet buvo nušautas.

Po šio teroro akto iškart keliuose Prancūzijos departamentuose mokytojai gavo anoniminių pranešimų, kuriuose buvo grasinama susidoroti su jais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Arijas

Gal pigiau ir greičiau būtų iškart visas mokyklas .univerus.uzdaryt?musulmonam jos tikrai nereikalingos

Anonimas

Kada tas bezdziones prancuzai ims kabinti? Ar jau pavelavo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS