Prancūzijoje dėl nustatytų COVID-19 atvejų uždarytos 22 mokyklos | kl.lt

PRANCŪZIJOJE DĖL NUSTATYTŲ COVID-19 ATVEJŲ UŽDARYTOS 22 MOKYKLOS

Prancūzijos švietimo ministras Jeanas-Michelis Blanquer (Žanas Mišelis Blankė) penktadienį pareiškė, kad dėl koronaviruso grėsmės šalies teritorijoje teko užsidaryti 22 mokykloms, į kurias šią savaitę sugrįžo mokiniai.

Pasak ministro, daugiau nei pusė visų šių įstaigų užsidarė Indijos vandenyne esančioje Reunjono saloje.

Vis tik interviu radijui „Europe 1“ J.-M. Blanquer pareiškė esąs patenkintas grįžimo į mokyklas procesu, prasidėjusiu visoje šalyje antradienį.

10 mokyklų buvo uždarytos žemyninėje Prancūzijos dalyje, o 12 – Reunjone, kur pastaruoju metu pagausėjo užsikrėtimo atvejų, sakė ministras. Prancūzijoje iš viso yra apie 60 tūkst. mokyklų.

Tarnybos nagrinėja po maždaug 250 kasdien fiksuojamų incidentų, susijusių su COVID-19, nurodė ministras.

Šie incidentai daugiausia siejami su „veiksniais už mokyklų ribų, kurie susiję su žmonėmis, galėjusiais užsikrėsti“ vasarą, pažymėjo J.-M. Blanquer. Anot jo, aptikus daugiau nei tris COVID-19 atvejus, mokykla laikinai uždaroma.

Tačiau jis pabrėžė, kad pirmoji mokslo metų savaitė praėjo „palyginti gerai“ ir kad „nepaisant nuogąstavimų, visi grįžo, o tai mane labai džiugina“.

Šiuo metu Prancūzijoje prastėja epidemiologinė padėtis – ketvirtadienį šalyje buvo pranešta apie 7 157 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus. Vis tik valdžia teigia, jog bus padaryta viskas, kas įmanoma, kad būtų išvengta naujo visuotinio karantino.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS