Prie Kanarų salų apvirtus migrantų laivui žuvo mažiausiai keturi žmonės | kl.lt

PRIE KANARŲ SALŲ APVIRTUS MIGRANTŲ LAIVUI ŽUVO MAŽIAUSIAI KETURI ŽMONĖS

Prie Kanarams priklausančios Lansarotės krantų apvirtus migrantus plukdžiusiam laivui žuvo mažiausiai keturi žmonės, įskaitant vieną, kaip manoma, kūdikio besilaukusią moterį, o dar keturi laikomi dingusiais, penktadienį pranešė gelbėtojai.

49 žmones plukdęs laivas atsitrenkė į povandenines uolas prie šiaurinių salos krantų; gelbėtojams pavyko išgelbėti 41 žmogų, nurodė pagalbos tarnybos.

„Trys žmonės žuvo, įskaitant dvi moteris, viena iš kurių, kaip manoma, buvo nėščia“, – sakė Lansarotės pagalbos tarnybų vadovas Enrique Espinosa.

Gelbėtojai, ieškoję penkių dingusių žmonių, vėliau rado dar vieną kūną.

„Tai buvo berniukas, maždaug 8 metų“, – sakė E. Espinosa.

Tarp išsigelbėjusių yra 20 vyrų, 17 moterų, du vaikai ir du kūdikiai, pranešė pagalbos tarnybos.

Laivas apvirto netoli kranto, šalia šiaurinėje salos dalyje esančios Orsolos žvejų gyvenvietės, laivybai pavojingoje vietoje, nurodė E. Espinosa.

„Ten labai uolėtas krantas... jeigu jo gerai nepažįsti, iš karto atsitrenksi į povandeninę uolą“, – kalbėjo pareigūnas.

Incidentas įvyko ketvirtadienio vakarą, kai gyvenvietės gatvėse buvo daug žmonių, suskubusių į pagalbą nukentėjusiesiems.

„Buvo 22 valanda, vasaros vakaras, gatvėse buvo daug žmonių. Todėl visi šoko į vandenį bandydami juos gelbėti“, – pasakojo E. Espinosa.

Pasak jo, iš Užsachario Afrikos šalių atvykę migrantai gelbėtojams sakė, kad kelionę pradėjo prieš dvi dienas iš Tantano miesto Maroke, esančio už 250 km į rytus nuo Lansarotės.

Penktadienį gelbėtojai atnaujino dingusiųjų paiešką, bet ją apsunkino audringi vandenys, kalbėjo jis.

Per naktį dvi kitas Kanarų salas pasiekė dar dvi migrantų valtys, kuriomis atplaukė 110 žmonių, pranešė pagalbos tarnybos. Tarp jų buvo 96 vyrai, aštuonios moterys ir šeši nepilnamečiai.

Į Kanarų salas plūstančių migrantų srautas išaugo nuo 2019 metų pabaigos, kai Europos pietinėje pakrantėje sustiprintas patruliavimas labai sumažino per Viduržemio jūrą į žemyną bandančių patekti migrantų bangą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS