Rusija: Kurske nugriaudėjo sprogimai, rusai skundžiasi dronų ataka | kl.lt

RUSIJA: KURSKE NUGRIAUDĖJO SPROGIMAI, RUSAI SKUNDŽIASI DRONŲ ATAKA

Penktadienio vakarą Rusijos mieste Kurske nugriaudėjo keli sprogimai. Vietos valdžia teigia, kad oro gynybos sistemos dirba, aptikusios padangėje dronų.

Tai pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Kursko srities gubernatoriumi Romanu Starovoitu ir Rusijos gynybos ministerija.

Apie sprogimus Kurske pirmiausia informavo tenykščiai socialiniai tinklai. Internete taip pat buvo paskelbta vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuoti blyksniai danguje ir sprogimo garsai.

Regiono valdžios atstovai situaciją aiškino oro gynybos darbu dėl bepiločių skraidyklių atakos.

„Padangėje virš Kursko dirba oro gynyba. Būkite ramūs!“ - sakoma gubernatoriaus pareiškime.

Vėliau Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad esą pavyko užkirsti kelią dronų atakai. Rusai tradiciškai  dėl bepiločių orlaivių antskrydžių kaltina Ukrainą.

Pasak žinybos atstovų, dronai buvo lėktuvo tipo. Esą du dronai virš Kursko srities teritorijos buvo numušti 17 val. 30 min. vietos laiku.

Vietos valdžios ir ministerijos pranešimuose virš Kursko „numuštų taikinių“ skaičius skiriasi. Pasak R. Starovoito, jų sunaikinta dvigubai daugiau.

„Oro gynyba toliau dirba, prašau laikytis rimties. Iki šiol jau numušti keturi dronai“, – parašė jis savo „Telegram“ kanale apie šeštą valandą vakaro.

Portalas primena, kad Rusijos teritorijoje dažnai griaudėja sprogimai ir kyla gaisrai, dalis jų susiję su dronų atakomis.

 

Gairės: dronų ataka, Kurskas, karas Ukrainoje, Rusija, sprogimai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS