Rusija naktį atakavo Ukrainą iranietiškais dronais | kl.lt

RUSIJA NAKTĮ ATAKAVO UKRAINĄ IRANIETIŠKAIS DRONAIS

Rusija trečiadienio naktį atakavo Ukrainą 21 iranietišku dronu „Shahed“, bet ukrainiečių pajėgos 16 šių bepiločių numušė, pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas.

„Šią naktį, kovo 22-ąją, priešas sudavė eilinį masinį aviacijos smūgį bepiločiais orlaiviais „Shahed-136“. Preliminariais duomenimis, 16 iš 21 drono... sunaikino mūsų gynėjai“, – sakoma pranešime.

Jame pažymima, kad rusai apšaudo kaimus ir miestus, ypatingos svarbos infrastruktūros objektus.

Rusija trečiadienio naktį dalį savo dronų pasiuntė į Kyjivą, bet priešlėktuvinė gynyba sunaikino „visus taikinius, pastebėtus oro erdvėje aplink“ sostinę, per „Telegram“ paskelbė Kyjivo miesto karinės administracijos vadovas Serhijus Popko.

Preliminariais duomenimis, 16 iš 21 drono... sunaikino mūsų gynėjai.

Anksčiau Kyjivo srities karinė administracija per „Telegram“ pranešė, kad buvo paskelbtas dronų atakos pavojus, veikė oro gynybos sistemos. Gyventojai buvo raginami nefilmuoti ir nefotografuoti sistemų darbo ir neskelbti šių vaizdų internete.

Pavojus taip pat buvo paskelbtas Černihivo, Sumų, Žytomyro, Poltavos, Čerkasų, Rivnės, Chmelnyckio, Ternopilio, Kirovohrado, Dnipropetrovsko, Zaporižios, Donecko srityse.

Kai kuriuose Ukrainos regionuose girdėjosi sprogimai, dauguma atvejų veikė oro gynybos sistemos.

Atakos pareikalavo keturių gyvybių

Per Rusijos dronų ataką Kyjivo regione naktį žuvo keturi žmonės, trečiadienį pranešė pareigūnai.

„Per naktinę dronų ataką Kyjivo regione buvo apgadintas civilinis objektas“, dėl to kilo gaisras, „Telegram“ pranešė regiono karinė administracija.

Anksčiau skelbta apie tris žuvusiuosius, o vėliau ištrauktas dar vienos aukos – 40-mečio vyro – kūnas.

Dar keli žmonės buvo sužeisti.

Smogta profesiniam licėjui maždaug už 80 km į pietus nuo Kyjivo esančiame Ržyčive, sakė nepaprastųjų situacijų tarnyba, kuri paskelbė smarkiai apgadintų pastatų nuotraukas.

Per ataką apgriauti dviejų bendrabučių du aukštai ir pastatas, kuriame mokomasi, sakė tas pats šaltinis.

Pasak gelbėjimo tarnybų, gaisras, apėmęs daugiau nei 300 kv. m plotą, buvo užgesintas prieš pat 7 val. ryto vietos (ir Lietuvos) laiku.

Gairės: karas Ukrainoje, dronai, iranietiški dronai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS