Rusijos policija sulaikė A. Navalno advokatus prie kolonijos | kl.lt

RUSIJOS POLICIJA SULAIKĖ A. NAVALNO ADVOKATUS PRIE KOLONIJOS

Rusijos policija antradienį trumpam sulaikė du kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno advokatus, teismui skyrus opozicijos lyderiui devynerių metų įkalinimo bausmę pagal naujus kaltinimus.

Olga Michailova ir Vadimas Kobzevas buvo sulaikyti prie pat A. Navalno kolonijos Pokrovo mieste netoli Maskvos, kai kalbėjosi su reporteriais, iš įvykio vietos pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Juos išsivedė policijos pareigūnai, bet netrukus jie buvo paleisti.

A. Navalno komanda patvirtino, kad šie advokatai buvo sulaikyti.

„Jie paleido mus su Olga Michailova. Net maloniai pavėžėjo mus atgal iki automobilio“,  – V. Kobzevas parašė tviteryje.

45 metų A. Navalno advokatai buvo sulaikyti, kai ėjo iš kolonijos, kur vyko teismas ir kur jų ginamam opozicijos lyderiui buvo skirta nauja devynerių metų laisvės atėmimo bausmė dėl kaltinimų lėšų grobstymu ir nepagarba teismui.

Balsingiausias prezidento Vladimiro Putino kritikas šalyje buvo įkalintas praeitais metais pagal senus kaltinimus dėl sukčiavimo, kai sugrįžo į Rusiją, likęs gyvas po bandymo jį nunuodyti kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Opozicionierius dėl šio išpuolio kaltina Kremlių, pastarasis tai neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ner

Ka norėt ,putlerio šaika bijo Navalno baisiau kaip karo,nes teisybes nepaslėpsi ir kalėjime.0

o

kaleime jis saugus nes kitu atveju butu pasalintas tu kurie ji finansavo juk pats atvyko tai baikit si cirka kuriame u spec t prisidejo kaip ir su batka ar protasevicium negi neaisku?===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS