Sankt Peterburgo istoriniame fabrike kilo didžiulis gaisras | kl.lt

SANKT PETERBURGO ISTORINIAME FABRIKE KILO DIDŽIULIS GAISRAS

Rusijos Sankt Peterburgo mieste esančiame istoriniame fabrike pirmadienį kilus didžiuliam gaisrui virš miesto kilo tirštų juodų dūmų kamuoliai.

Nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė, kad gaisras apėmė keletą fabriko „Nevskaja manufaktura“ raudonų plytų pastato, esančio Nevos upės pakrantėje, aukštų.

40 žmonių buvo evakuota, vienas ugniagesys žuvo, o du – buvo hospitalizuoti, sakoma pranešime.

Milžinišką fabriką apėmusios liepsnos, ugnis buvo persimetusi ir ant netoliese augančių medžių, sakė įvykio vietoje esantys naujienų agentūros AFP žurnalistai.

Pastatą apsupusios ugniagesių mašinos ir keli greitosios pagalbos automobiliai.

Gaisras išplitęs maždaug 10 tūkst. kv. m teritorijoje, įgriuvo didžioji dalis stogo.

16 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku – trys valandos po to, kai įsiplieskė gaisras, – su liepsnomis tebekovojo beveik pusketvirto šimto ugniagesių.

Gaisro priežastis kol kas nėra žinoma.

Šiame pastate, kurį Sankt Peterburgo valdžia yra įtraukusi į kultūros paveldo sąrašą, XIX amžiaus antroje pusėje buvo įsikūrusi viena didžiausių Rusijos tekstilės įmonių, pranešė vietos naujienų portalas „Fontanka“.

Anot portalo, šią bendrovę, „Thornton Woolen Mill Company“, įkūrė Jungtinės Karalystės pilietis Jamesas George'as Thorntonas (Džeimsas Džordžas Torntonas) ir jo sūnūs, o kompanijos gaminiai per 1900 metais Paryžiuje vykusią pasaulinę parodą pelnė aukščiausią apdovanojimą.

Rimti saugos pažeidimai

Sovietmečiu fabrikas buvo nacionalizuotas ir veikė kaip valstybinis subjektas, o 1992 metais – privatizuotas.

Pastaraisiais metais dalyje pastato toliau buvo gaminami audiniai, dalis buvo išnuomota kaip biuro patalpos, o kai kurios teritorijos buvo apleistos.

Tyrimų komitetas, nagrinėjantis sunkus nusikaltimus Rusijoje, pranešė iškėlęs bylą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.

Valstybinė naujienų agentūra TASS pranešė, jog Nepaprastųjų situacijų ministerija dar kovo 16 dieną atliko pastato patikrinimus ir nustatė devynis pažeidimus.

„Pastate buvo užfiksuota rimtų priešgaisrinės saugos reikalavimų pažeidimų, tokių kaip priešgaisrinės apsaugos sistemų, įskaitant automatinį ugnies gesinimą, priešgaisrinės signalizacijos ir dūmų šalinimo kanalų nebuvimą“, – šaltinį ministerijoje citavo TASS.

Šalyje gaisrų įvyksta gana dažnai dėl pasenusios infrastruktūros ir saugos normų nepaisymo.

2018 metais valdžios atstovai pareiškė, kad didžiulis gaisras, pražudęs 64 žmones, įskaitant 41 vaiką, viename prekybos centre Sibiro Kemerovo mieste kilo, nes buvo pažeistos kelios saugumo taisyklės ir nesuveikė gaisro signalizacija.

Gruodį liepsnoms apėmus senelių namus į pietus nuo Uralo kalnų esančiame Baškirijos regione žuvo 11 žmonių. Pasak pareigūnų, to pastato administracija pažeidė saugumo reikalavimus, apgyvendinusi per daug žmonių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tyčinis padegimas

Ruošiamas plotas naujiems NT projektams. Paveldas barbarams ten reikalingas dar mažiau nei mūsiškiams.

Buldozeris

Matosi, kad padegimas. Putlerio chebra placdarmus sau ruosia.

Anonimas

Gal Dalia kažkada ten dirbo ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS