Sirijoje kovą žuvo mažiausiai civilių nuo karo pradžios | kl.lt

SIRIJOJE KOVĄ ŽUVO MAŽIAUSIAI CIVILIŲ NUO KARO PRADŽIOS

Kovo mėnesį karo draskomoje Sirijoje žuvo 103 civiliai, o tai yra mažiausias per mėnesį žuvusių civilių skaičius Sirijoje nuo pilietinio karo pradžios (2011 m.).

Kovo 6 d. Sirijos šiaurės vakariniame Idlibo regione – paskutinėje sukilėlių tvirtovėje šalyje – įsigaliojo paliaubos, dėl kurių susitarė Turkija ir Rusija.

Karą stebinčios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ teigimu, tarp civilių, žuvusių praėjusį mėnesį Sirijoje, yra devyni vaikai.

27 iš visų žuvusių civilių žuvo per Rusijos antskrydžius. Rusija yra pagrindinė Sirijos vyriausybės pajėgų sąjungininkė.

Didžioji dalis likusių civilių žuvo per Sirijos režimo pajėgų atakas sukilėlių kontroliuojamose teritorijose arba mirė kankinami režimo sulaikymo centruose.

Organizacijos vadovo Ramio Abdelio-Rahmano teigimu, Rusijos ir Turkijos suderėtos paliaubos yra pagrindinė priežastis, lėmusi civilių aukų skaičius sumažėjimą.

Vasario mėnesį, palyginimui, žuvo 275 civiliai. Iš viso per devynerius karo Sirijoje metus žuvo daugiau kaip 380 tūkst. žmonių. Didžiausias per mėnesį žuvusių civilių skaičius užfiksuotas 2016 metų liepą, kai sukilėlių ir režimo mūšiai Alepo provincijoje pražudė 1 590 civilių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Petras

Putinas neturi pinigų, kad galėtų kelti chaosą ir žudyti žmones , naftos kaina krito, benzokolonėlė”rasha” nieko neparduoda, pinigų karui nėra..toliau bus dar ramiau, kad tik arabai nenusileistų fiureriui putleriui..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS