„SpaceX“ raketa buvo „prarasta“, kai trečiojo bandomojo skrydžio metu bandė sugrįžti į Žemę | kl.lt

„SPACEX“ RAKETA BUVO „PRARASTA“, KAI TREČIOJO BANDOMOJO SKRYDŽIO METU BANDĖ SUGRĮŽTI Į ŽEMĘ

Milžiniška bendrovės „SpaceX“ sukurta raketa „Starship“ trečiojo nepilotuojamo bandomojo skrydžio metu ketvirtadienį sėkmingai pakilo į atmosferą, tačiau grįždama į Žemę sudužo, pranešė bendrovė.

Buvo planuojama, kad bandomasis skrydis turėtų trukti apie valandą, po to abi raketos pakopos turėjo nusileisti jūroje. Tačiau nusileidimas Indijos vandenyne buvo nesėkmingas ir „Starship“ sudužo.

„Erdvėlaivis prarastas“, – tiesioginės transliacijos internetu metu pasakė vienas iš bendrovės „SpaceX“ komentatorių.

Kaip ten bebūtų, „SpaceX“ pranešė, kad trečiojo bandomojo skrydžio metu buvo pasiekta gerokai daugiau uždavinių nei per pirmuosius du bandymus, kurie taip pat buvo nesėkmingi.

Pirmojo bandymo metu praėjusį metų lapkritį visa raketos sistema sprogo vos po kelių minučių. Per lapkritį įvykusį antrąjį bandomąjį skrydį abi raketos pakopos atsiskyrė, o viršutinė pakopa tęsė skrydį toliau, tačiau netrukus taip pat susprogo.

Erdvėlaivis „Starship“, kurį sudaro maždaug 70 metrų ilgio raketa nešėja ir maždaug 50 metrų ilgio viršutinė pakopa, buvo suprojektuotas taip, kad juo į Marsą galėtų skristi pilotuojamos misijos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS