Stambule nuo tako nuslydęs lėktuvas perlūžo: žuvo trys žmonės, apie 180 sužeisti | kl.lt

STAMBULE NUO TAKO NUSLYDĘS LĖKTUVAS PERLŪŽO: ŽUVO TRYS ŽMONĖS, APIE 180 SUŽEISTI

Trys žmonės žuvo ir 179 buvo sužeisti trečiadienį vienam keleiviniam laineriui nuslydus nuo tako Stambulo Sabihos Gokcen (Sabichos Giokčen) oro uoste ir perlūžus į tris dalis, pranešė Turkijos sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca (Fachretinas Kodža).

Turkijos pigių skrydžių oro bendrovės „Pegasus Airlines“ lėktuvas „Boeing 737“ sudužo tūpdamas po skrydžio iš Egėjo jūros uostamiesčio Izmyro, esant nepalankioms meteorologinėms sąlygoms.

Lėktuvu skrido 177 keleiviai ir šeši įgulos nariai, pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra, atnaujinusi anksčiau skelbtus skaičius. Pasak turkų žiniasklaidos, lėktuve buvo 12 vaikų.

Per tiesioginę Turkijos televizijos transliaciją buvo matyti keli žmonės, pro didelį plyšį perlūžusiame lėktuve lipantys ant jo sparno.

„Kai kurie keleiviai patys evakavosi iš lėktuvo, bet kiti įstrigo viduje, ir mūsų gelbėtojai stengiasi juos išvaduoti“, – televizijai „CNN-Turk“ sakė transporto ministras Mehmetas Cahitas Turhanas (Mechmetas Džachitas Turchanas).

Stambulo gubernatorius Ali Yerlikaya (Ali Jerlikaja) sakė, kad lėktuvas nuslydęs nuo tūpimo tako „slydo maždaug 60 metrų“, o paskui šlaitu „krito maždaug 30–40 metrų“.

Nelaimė, kurios priežastimi gubernatorius nurodė prastas oro sąlygas, pasak jo, „galėjo turėti rimtesnių padarinių“.

Televizijos NTV reportaže buvo matyti smarkiai apgadintas lėktuvas ir liepsnos jo viduje, kurias vėliau užgesino ugniagesiai.

Sutemus televizijos parodė dešimtis gelbėtojų su šviesą atspindinčiomis liemenėmis ir žibintuvėliais. Kai kas liejo vandenį ant lėktuvo, o kiti lipo į vidų apieškoti salono.

„Kietas“ nutūpimas

NTV citavo M. C. Turhano žodžius, kad lėktuvas perlūžo po „kieto“ nutūpimo Sabihos Gokcen oro uoste – viename iš dviejų pagrindinių tarptautinių Stambulo oro uostų.

Lėktuvo priekis su pilotų kabina atitrūko, o kitas didžiulis įtrūkimas atskyrė lėktuvo galinę dalį su uodega.

Sabihos Gokcen oro uostas, esantis azijinėje miesto dalyje, buvo uždarytas, visi skrydžiai buvo nukreipiami į pagrindinį Stambulo oro uostą.

Prieš incidentą tame rajone pūtė labai stiprus vėjas, lijo. Stambule dėl prastų orų, ypač žiemą, dažnai atšaukiami lėktuvų skrydžiai.

Stambulo prokuratūra pradėjo incidento tyrimą.

Lėktuvas nutūpė 15 val. 18 min. Grinvičo (17 val. 18 min. Lietuvos) laiku, pranešė privati naujienų agentūra DHA.

2018 metų sausį „Pegasus“ lėktuvas „Boeing 737-800“ nuslydo pylimo šlaitu Trabzono prie Juodosios jūros oro uoste ir sustojo vos už kelių metrų nuo vandens, važiuoklei įklimpus purve.

Visi 162 keleiviai ir šeši įgulos nariai buvo saugiai evakuoti.

Po keturių dienų lėktuvas kranais buvo užkeltas ant tūpimo tako.

Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) siekė paversti Stambulą svarbiausiu aviacijos mazgu pasaulyje ir 2018 metais šiame 15 mln. gyventojų turinčiame mieste atidarė naują didžiulį oro uostą.

20 metų dirbanti „Pegasus“ turi 83 lėktuvus, įskaitant 47 „Boeing“ ir 36 „Airbus“, nurodoma jos interneto svetainėje.

 

 

GALERIJA

  • Stambule nuo tako nuslydęs lėktuvas perlūžo: žuvo trys žmonės, apie 180 sužeisti
  • Stambule nuo tako nuslydęs lėktuvas perlūžo: žuvo trys žmonės, apie 180 sužeisti
  • Stambule nuo tako nuslydęs lėktuvas perlūžo: žuvo trys žmonės, apie 180 sužeisti
  • Stambule nuo tako nuslydęs lėktuvas perlūžo: žuvo trys žmonės, apie 180 sužeisti
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Sutapimai?

Pas mus kai atsirado usa bankas skandams internetas pradejo strigt

Manom

Jo jo valdo internetu

Anonimas

Jankiai keršija turkams, kad pirko rusiškų raketų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS