Stipraus žemės drebėjimo supurtytoje Japonijoje atšauktas cunamio pavojus | kl.lt

STIPRAUS ŽEMĖS DREBĖJIMO SUPURTYTOJE JAPONIJOJE ATŠAUKTAS CUNAMIO PAVOJUS

Po galingo 7,4 balo žemės drebėjimo, kuris trečiadienio vakarą supurtė šiaurės rytinę Japonijos dalį vandenyse netoli Fukušimos branduolinės katastrofos vietos, tarnybos atšaukė cunamio pavojų ir atnaujino elektros tiekimą.

Per drebėjimą pakrantės Somos mieste žuvo mažiausiai vienas žmogus, o dar dešimtys buvo sužeisti, informavo vietos naujienų agentūra „Kyodo“. Tuo metu avarinės tarnybos pranešė sulaukusios daugybės iškvietimų reaguoti į ekstremalias situacijas.

Fukušimos ir Mijagio regiono gyventojai buvo perspėti apie 1 m aukščio bangas, tačiau po kelių valandų įspėjimas buvo atšauktas. Japonijos meteorologijos agentūra (JMA) nurodė, kad Mijagio Išinomakio mieste buvo užfiksuotos 30 cm aukščio bangos.

Povandeninis drebėjimas, dėl kurio laikinai nutrūko elektros energijos tiekimas daugiau kaip 2 mln. namų ūkių, įvyko 23 val. 36 min. vietos (16 val. 36 min. Lietuvos) laiku prie Fukušimos 60 km gylyje, informavo JMA, iš pradžių pranešusi apie 7,3 balo stiprumą.

Stichija smogė japonams vos prieš kelias dienas paminėjus 11-ąsias stipraus žemės drebėjimo, sukėlusio gyvybių pareikalavusį cunamį ir Fukušimos branduolinę katastrofą, metines.

Energetikos įmonės TEPCO duomenimis, rytiniame Kanto regione be elektros liko daugiau kaip 2 mln. namų ūkių, iš jų 700 tūkst. – Tokijuje.

Tačiau bendrovė iki maždaug 4 val. (trečiadienio 21 val. Lietuvos laiku) pašalino energijos tiekimo sutrikimus jos aptarnaujamoje teritorijoje, pranešė „Kyodo“.

Japonija priklauso vadinamajam Ramiojo vandenyno „ugnies žiedui“ – per Pietryčių Aziją ir Ramiojo vandenyno baseiną besidriekiančiai zonai, pasižyminčiai dideliu seisminiu aktyvumu.

 

GALERIJA

  • Stipraus žemės drebėjimo supurtytoje Japonijoje atšauktas cunamio pavojus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS