Strasbūro kalėdinėje mugėje sulaikyti du čėčėnai: įtarimą sukėlė terorizmo teisinimas | kl.lt

STRASBŪRO KALĖDINĖJE MUGĖJE SULAIKYTI DU ČĖČĖNAI: ĮTARIMĄ SUKĖLĖ TERORIZMO TEISINIMAS

Prancūzijos policija trečiadienį Strasbūro kalėdinėje mugėje sulaikė du čečėnus. Kaip pranešė vietos leidinys „Les Dernières Nouvelles d'Alsace“, jie įtariami „terorizmo teisinimu“ – pareigūnai jų veiksmuose įžvelgė simpatizavimą teroristinei „Islamo valstybės“ (IS) organizacijai.

Jaunuoliai atkreipė patrulio dėmesį, kai darė asmenukes priešais Strasbūro katedrą, šalia kurios, kaip ir kitose miesto dalyse, išdėstyti tradicinės kalėdinės mugės prekystaliai. Fotografuodamiesi jie laikė iškeltą aukštyn vienos rankos smilių. Pareigūnai tai suprato kaip IS palaikymo ženklą. Leidinys pažymi, kad tokį gestą dažnai rodo radikalūs islamistai ir IS smogikai. 

Sulaikyti čečėnai buvo nugabenti į policijos nuovadą. Ketvirtadienį prokuratūra turėtų priimti sprendimą dėl tolesnių veiksmų sulaikytųjų atžvilgiu. „Les Dernières Nouvelles d'Alsace“ duomenimis, vienas iš jų yra Prancūzijos teritorijoje kaip prieglobsčio prašytojas.

Kalėdinė mugė Strasbūre buvo atidaryta lapkričio 22 d. ėmusis griežtų saugumo priemonių. Jos susijusios su tuo, kad 2018 metų gruodžio 11 d. vakare 29 metų Cherifas Chekattas ėmė šaudyti į žmones miesto gatvėse šalia kalėdinės mugės prekystalių. Išpuolio aukomis tapo penki žmonės, dar keturiolika buvo sužeisti. Ch. Chekattas buvo nukautas gruodžio 13 d. per policijos ir kariuomenės operaciją. Atsakomybę už ataką prisiėmė teroristinė „Islamo valstybės“ grupuotė.

Gruodžio 11 d. Strasbūre bus pagerbtas teroro akto aukų atminimas.

Mugė Strasbūre rengiama 450-ąjį kartą. Tikimasi, kad „Europos kalėdinėje sostinėje“ apsilankys apie 2 milijonus žmonių.

AFP duomenimis, mugės biudžetas viršijo 4,5 milijono eurų. Iš šios sumos maždaug milijonas skirtas saugumui užtikrinti. Miesto valdžios nuomone, ekonominis efektas Strasbūrui sudarys apie 250 milijonų eurų.

GALERIJA

  • Strasbūro kalėdinėje mugėje sulaikyti du čėčėnai: įtarimą sukėlė terorizmo teisinimas
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Kalėdos be teroro - jau ne kalėdos. :/

???

Čiurkos

mememerkel

Kvieskit dar daugiau pabegeliu,tada europieciu gyvenimas taps draminio.komedijinio zanro

SUSIJUSIOS NAUJIENOS