Su R. Pratasevičiumi sulaikyta S. Sapega paprašė A. Lukašenkos malonės | kl.lt

SU R. PRATASEVIČIUMI SULAIKYTA S. SAPEGA PAPRAŠĖ A. LUKAŠENKOS MALONĖS

Rusė Sofija Sapega, kuri gegužę buvo suimta kartu su savo draugu, baltarusių opozicijos tinklaraštininku Ramanu Pratasevičiumi, Minsko režimui priverstinai nutupdžius bendrovės „Ryanair“ keleivinį lainerį, parašė prašymą dėl malonės suteikimo Baltarusijos autoritariniam prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai, pranešė merginos patėvis Sergejus Dudičius.

„Ji (Sofija Sapega) parašė malonės prašymą“, – sakė S. Dudičius naujienų agentūrai „Interfax“.

Anksčiau šį mėnesį Minskas pranešė, kad tyrimas S. Sapegai iškeltoje baudžiamojoje byloje baigiamas ir kad pateikti galutiniai kaltinimai pagal virtinę Baudžiamojo kodekso straipsnių, tarp jų – dėl socialinės nesantaikos kurstymo, nusikaltimo prieš informacinį saugumą, asmens duomenų naudojimo taisyklių pažeidimo, grasinimo teisėsaugos pareigūnams.

Pirmadienį byla buvo perduota prokuratūrai, kad ši nukreiptų ją teismui.

Vilniuje įsikūrusio Europos humanitarinio universiteto studentė S. Sapega gegužės 23 dieną buvo sulaikyta kartu su R. Pratasevičiumi Minsko oro uoste, Baltarusijos režimui priverstinai nutupdžius „Ryanair“ keleivinį lėktuvą, kurio pora skrido iš Atėnų į Vilnių.

R. Pratasevičius kartu su bendražygiais platformoje „Telegram“ įkūrė baltarusių opozicijos kanalą NEXTA. Šis kanalas daug prisidėjo koordinuojant beprecedenčius protestus po pernai rugpjūtį Baltarusijoje įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų demokratijos laiko suklastotais. To balsavimo nugalėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, geležiniu kumščiu valdantis šalį jau beveik tris dešimtmečius.

Pernai Minsko režimas įtraukė R. Pratasevičių į „asmenų, dalyvaujančių teroristinėje veikloje“, sąrašą, taip pat paskelbė kanalą NEXTA „ekstremistiniu“ ir nurodė jį blokuoti.

Po S. Sapegos sulaikymo Minskas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame mergina sakė, kad redagavo „Telegram“ kanalą „Baltarusijos juodoji knyga“, skelbiantį duomenis apie šalies saugumo pajėgas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Aga

Tai visi paleckiai... Pelnytai sedi... Tik gaila per trumpai... Tai rusu stribai kgb... Per rusu televizija rekiantys.. Savi saude i savus... Uz situos zodzius kgb agentui turetu kik gyvos galvos.. Be teises iseiti.

tam --Aga--

pas mus jau yra .... prisimink Kusaite , Palecky ir kitus kurie be teismo kalejimuose sedi....ir sedejo....

vagina susitrauke is baimes

iki super cielkos dydzio..... gresia ilgi metai uz grotu ... faktas geriau jau prasyt malones ir baigt nesamones krest...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS