Sudano kariuomenė ir sukarintos grupuotės atveria humanitarinį koridorių | kl.lt

SUDANO KARIUOMENĖ IR SUKARINTOS GRUPUOTĖS ATVERIA HUMANITARINĮ KORIDORIŲ

Sudano ginkluotosios pajėgos sekmadienį, antrąją kovų su sukarintomis grupuotėmis dieną, paskelbė, kad sutiko su Jungtinių Tautų pasiūlymu nuo 14 val. Grinvičo (17 val. Lietuvos) laiku trims valandoms atverti saugų kelią humanitariniams reikalams, įskaitant sužeistųjų evakuaciją.

Ginkluotos greitojo reagavimo pajėgos taip pat paskelbė pareiškimą, kad sutiko su šiuo pasiūlymu, tačiau teigė, kad kelias bus atvertas keturias valandas.

Abi pusės tvirtino, kad turi teisę „reaguoti į kitos pusės pažeidimus“.

Tuo metu JT Pasaulinė maisto programa (WFP) pranešė stabdanti darbą Sudane po to, kai neramiame Darfūro regione žuvo dar trys jos darbuotojai.

„Kol vertiname besikeičiančią saugumo situaciją, esame priversti laikinai sustabdyti visas operacijas Sudane“, – sakoma WFP vykdomosios direktorės Cindy McCain (Sindi Makein) pareiškime.

Sekmadienį Sudane antrą dieną vyksta mūšiai tarp priešiškų generolų, kurie per 2021 metų perversmą užgrobė valdžią.

Kol vertiname besikeičiančią saugumo situaciją, esame priversti laikinai sustabdyti visas operacijas Sudane.

Pasak Sudano gydytojų centrinio komiteto, žuvo mažiausiai 56 civiliai gyventojai, įskaitant JT darbuotojus, o saugumo pajėgų gretose žuvo dešimtys žmonių.

Afrikos Sąjungos Komisijos vadovas ketina nedelsiant vykti į Sudaną su paliaubų palaikymo misija, sakoma sekmadienį paskelbtame šios institucijos pareiškime.

Po susitikimo dėl padėties Sudane Afrikos Sąjunga pareiškė, kad „prašo Afrikos Sąjungos komisijos pirmininko toliau (...) bendrauti su konflikto šalimis, kad būtų sudarytos palankesnės sąlygos dialogui ir taikiam konflikto Sudane sprendimui, ir teigiamai vertina jo įsipareigojimą nedelsiant vykti į Sudaną, kad įtrauktų šalis į paliaubų procesą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Himars

Ten seniai kacapas arklio snukiu yra nusiuntes wagner zudikus, kurie ten kasa auksa, nezinojot? Kur ilenda kremliaus galvijai, ten liejasi kraujas!

Nuotraukoje potencialus

europietis .Intelektualus bičas,iš snukio matosi ..

Tas pridurkas" anonimas"

ištikrųjų yra keletas kacaptrolių ,myžčiojantys visuose straipsniuose, nekreipkit į tuos utėlius dėmesio .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS