Sulaikytas buvęs Kalnų Karabacho lyderis pradėjo bado streiką | kl.lt

SULAIKYTAS BUVĘS KALNŲ KARABACHO LYDERIS PRADĖJO BADO STREIKĄ

Azerbaidžane sulaikytas buvęs Rusijos bankininkas, kuris anksčiau vadovavo armėnų separatistų administracijai Kalnų Karabache, paskelbė bado streiką, penktadienį pranešė jo sūnus ir advokatė.

Rubenas Vardanianas atsisakė Rusijos pilietybės ir 2022 m. persikėlė į šį etninių armėnų regioną, kuriame nuo 2022 m. lapkričio iki 2023 m. vasario vadovavo separatistų vyriausybei. Azerbaidžanas jį sulaikė po to, kai praėjusių metų rugsėįj per žaibišką vienos dienos operaciją perėmė atsiskyrusio regiono kontrolę ir apkaltino jį „terorizmo“ finansavimu ir kitais nusikaltimais.

„Mano tėvas... nuo balandžio 5 d. vykdo bado streiką, kad pareikalautų paleisti visus armėnų kalinius“, – naujienų agentūrai AFP sakė jo sūnus Davidas Vardanianas ir pridūrė, kad „labai nerimauja“ dėl jo sveikatos.

R. Vardaniano advokatė rusė Viktorija Burkovskaja, kuri ketvirtadienį grįžo iš Azerbaidžano, nurodė, kad jos klientas bado streiką pradėjo balandžio pradžioje ir nėra aišku, ar jis gali naudotis savo kalėjimo medicinos paslaugomis.

AFP susisiekus su Azerbaidžano valstybės saugumo tarnybomis, šios pareiškė neturinčios „jokių žinių apie bado streiką“.

R. Vardanianas padėjo įkurti ir vadovavo Maskvos investiciniam bankui „Troika Dialog“. Anot „Forbes“, jo ir jo artimųjų turto vertė siekia 1,1 mlrd. JAV dolerių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

cha ... nereikejo Pasinjanuj jankiams kiausus

laizyt nereikejo pasirsasyt kad atiduoda Kalnu karabacha Azerbaidzanuj --siandien ir Kalnu karabachas butu armenu ir zuvusiu nebutu buve , nei kaliniu ...del kuriu vardanjanams reiketu kovot... PIPIEC armenams ir su visais galais ...armenija isnyks kaip dumas [ beje ir lietuva su latvija ir estija is paskos]... cia amerikonu su anglais sena svajone sunaikint visa pabaltyjy ir padaryt ten pilkaja zona kovai pries rusija.

Keista

Ar Vardaniano sveikatos buklės nedomina euro sovietų sąjungos apsišaukėlės Ursula von der Leyen?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS