Šveicarijoje užfiksuotas rekordinis naujų koronaviruso atvejų skaičiaus paros prieaugis | kl.lt

ŠVEICARIJOJE UŽFIKSUOTAS REKORDINIS NAUJŲ KORONAVIRUSO ATVEJŲ SKAIČIAUS PAROS PRIEAUGIS

Šveicarijoje užfiksuotas rekordinis naujų koronaviruso atvejų skaičiaus paros prieaugis.

Kaip pranešė antradienį Federalinė sveikatos apsaugos valdyba, per pastarąsias 24 valandas šalyje Covid-19 diagnozuotas 13 375 žmonėms, o nuo pandemijos pradžios infekuotųjų skaičius pasiekė 1 276 781.

Ankstesnis antirekordas buvo užfiksuotas gruodžio 8 d., kai medikai per parą nustatė 12 598 infekcijos atvejus.

Federalinės sveikatos apsaugos valdybos duomenimis, per pastarąsias 24 valandas Šveicarijoje koronaviruso aukomis tapo 17 žmonių. Nuo pandemijos pradžios šalyje jau mirė 11 817 infekuotųjų.

Šveicarija nuo spalio vidurio išgyvena sergamumo protrūkį – jau penktąją pandemijos bangą. Šalyje dominuojančia tapo koronaviruso omikron atmaina.

Dėl spartaus infekcijos plitimo Šveicarijos vyriausybė iki sausio 24 d. įvedė privalomą nuotolinį darbo režimą, o į restoranus, kino teatrus ir sporto sales, kur anksčiau buvo galima patekti su neigiamu PGR testu, dabar įleidžiami tik pasiskiepiję arba koronaviruso sukeliama liga persirgę žmonės, turintys tai patvirtinantį dokumentą. Nustatyti privačių susitikimų apribojimai: juose gali dalyvauti ne daugiau kaip 10 žmonių, jeigu bent vienas vyresnis kaip 16 metų amžiaus dalyvis yra nepasiskiepijęs ar nepersirgęs.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS