Turkijoje nurodyta suimti 304 karius | kl.lt

TURKIJOJE NURODYTA SUIMTI 304 KARIUS

Turkijos prokurorai nurodė suimti 304 ginkluotųjų pajėgų narius, įtariamus ryšiais su grupe, kurią vyriausybė kaltina 2016 metais surengus nesėkmingą valstybės perversmą, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Pasak Anatolijos naujienų agentūros, vakarinio Izmyro miesto prokurorai inicijavo tyrimą prieš įtariamuosius, įskaitant penkis pulkininkus, sausumos ir oro pajėgose 50-yje provincijų.

2016 metų liepą pamėginus nuversti Turkijos vyriausybę žuvo daugiau kaip 285 žmonės. Ankara dėl nesėkmingo pučo kaltina JAV gyvenantį musulmonų dvasininką Fethullah Guleną. Pats jis savo kaltę neigia.

Tačiau vyriausybei pradėjus susidorojimo su jo šalininkais kampaniją per pastaruosius ketverius metus buvo sulaikyti 292 tūkst. žmonių; iš jų 96 tūkst. laukia teismo kalėjime.

Daugiau nei 130 tūkst. viešojo sektoriaus darbuotojų, įskaitant nemažai mokytojų ir policininkų, buvo atleisti ar nušalinti nuo pareigų dėl įtariamų ryšių su F. Gulenu.

Kritikai teigia, kad dėl Turkijos aptakių kovos su terorizmu įstatymų areštų ir atleidimų taikiniais tapo ir platesnė opozicija, nepritarianti prezidento Recepo Tayyipo Erdogano vyriausybės politikai.

Anatolijos naujienų agentūros duomenimis, Izmyre vykdoma operacija yra didžiausia iš nukreiptų prieš kariuomenę, kalbant apie įtariamųjų skaičių ir rangą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS