Ukraina: okupuotame Berdianske likviduota V. Putino rinkimų organizatorė | kl.lt

UKRAINA: OKUPUOTAME BERDIANSKE LIKVIDUOTA V. PUTINO RINKIMŲ ORGANIZATORĖ

Laikinai okupuotame Ukrainos mieste Berdianske sprogo vienos iš vadinamųjų Rusijos prezidento rinkimų organizatorių automobilis.

Tai trečiadienį „Telegram“ kanale pranešė Berdiansko miesto karinės administracijos vadovė Viktorija Halicyna, kuria remiasi „Ukrinform“.

Pažymima, kad Berdianske, Kolonijos mikrorajone, nugriaudėjo sprogimas. Preliminariais duomenimis, likviduota viena iš tariamų rinkimų laikinai okupuotame mieste organizatorių.

„Išdavikės likvidavimo Berdianske padariniai. Rašistai patvirtino ankstesnę sprogimo versiją – laikinai okupuotame Berdianske susprogdintas okupantų bendrininkės, kuri buvo rinkimų komisijos narė, „turinti lemiamo balso teisę“, automobilis. Incidentas įvyko Gerceno gatvėje. Moteriai įsėdus į savo automobilį, suveikė sprogstamasis įtaisas. Nuo patirtų sužalojimų ji mirė ligoninėje“, – rašoma pranešime.

Po kelių minučių V. Halicyna pridūrė, kad omenyje turima Jelena Iljina, kuri organizavo „rinkimus“ Berdianske.

„Jos sūnus – Nikita Samoilenka. Okupacijos pradžioje aktyviai rėmė rusus, pasižymėjo viešais pasisakymais ir tapo plačiai žinomas. Buvęs kiemsargis gavo pareigas „okupantų“ administracijoje“, – parašė V. Halicyna.

Kaip jau buvo pranešta, įstaigų ir įmonių laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose vadovai jau gavo iš Maskvos rodiklius, koks turi būti rinkėjų aktyvumas per V. Putino „rinkimus“.

Gairės: Ukraina, Berdianskas, sprogo automobilis, Vladimiras Putinas, rinkimų organizatorė, Jelena Iljina, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS