Ukraina: rytiniame Dnipro upės krante vyksta smarkios kovos | kl.lt

UKRAINA: RYTINIAME DNIPRO UPĖS KRANTE VYKSTA SMARKIOS KOVOS

Ukrainos kariuomenė penktadienį pranešė, kad jos kariai dalyvauja įnirtingose kovose su Rusijos pajėgomis rytiniame Dnipro upės krante, kurį jau kelis mėnesius kontroliuoja rusų pajėgos.

„Tęsiasi smarkios kovos“, – sakoma kariuomenės pareiškime ir priduriama, kad ji nustūmė Rusijos pajėgas, siekdama įsitvirtinti kitoje upės pusėje pietinėje Chersono srityje.

„Vyksta sabotažo, reidų ir žvalgybos operacijos“, – priduriama pranešime.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo ruožtu socialiniuose tinkluose pasidalijo įrašu su karių nuotraukomis.

„Kairysis krantas Chersono regione. Mūsų kariai. Ačiū jums už jūsų stiprybę, už tai, kad einate pirmyn! Šlovė kiekvienam iš jūsų, grąžinančiam Ukrainai laisvę ir teisingumą!“ – sakė V. Zelenskis.

Dnipro upė yra faktinė fronto linija Ukrainos pietuose, tačiau Rusija šią savaitę pirmą kartą pripažino ukrainiečius įsitvirtinus kai kuriose rytinio kranto pozicijose.

Ukrainos jūrų pėstininkai anksčiau penktadienį paskelbė pranešimą, kuriame nurodė, kad surengė kelias sėkmingas operacijas kairiajame Dnipro upės krante ir kad „bendradarbiaujant su kitais gynybos pajėgų daliniais, pavyko įsitvirtinti keliuose priešakiniuose punktuose“.

Jų pareiškime teigiama, kad per operacijas žuvo daugiau kaip tūkstantis rusų karių ir buvo sunaikinta daugiau kaip 1,2 tūkst. techninės įrangos vienetų.

Tuo tarpu Rusijos gynybos ministerija penktadienį teigė, kad ukrainiečiai patyrė didelių nuostolių prie Dnipro upės.

„Priešas yra dešiniajame (vakariniame) Dniepro krante ir per bandymus išsilaipinti salose neteko daugiau kaip 460 kariškių, žuvusių ir sužeistų, dviejų tankų ir 17 transporto priemonių“, – nurodė rusų gynybos ministerija.

Naujienų agentūra AFP negalėjo nepriklausomai patvirtinti šių teiginių.

Rusijos ir Ukrainos pajėgos įsitvirtino priešingose Dnipro upės pusėse nuo praėjusių metų lapkričio, kai Maskvos kariai pasitraukė iš Chersono srities vakarinės dalies.

Tai buvo vėliausias didelis teritorinis pokytis konflikte, nuo to laiko abiem pusėms nesugebėjus pasiekti pažangos, nepaisant daugybės puolimų.

Tačiau po pasitraukimo Maskvos pajėgos nuolat apšaudo Ukrainos miestus ir kaimus vakariniame Dnipro krante.

Gairės: karas Ukrainoje, Dnipras, kovos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS