Ukraina vėl rengiasi didelio masto apsikeitimui kaliniais su Rusija | kl.lt

UKRAINA VĖL RENGIASI DIDELIO MASTO APSIKEITIMUI KALINIAIS SU RUSIJA

Ukrainos užsienio reikalų ministras Vadymas Prystaika ketvirtadienį pranešė, kad rengiamasi naujam didelio masto apsikeitimui kaliniais su Rusija.

Pasak ministro, šiuo metu rengiamas kalinių, kuriais ketinama apsikeisti, sąrašas. Visgi jis nesieja šių mainų su planuojamu „Normandijos ketverto“, kuriam priklauso Ukraina, Rusija, Vokietija ir Prancūzija, viršūnių susitikimu.

„Dabar rengiamės dar didesnio masto mainams... Tai – ne laukimo laikotarpis, o tinkamų mainams kandidatų parinkimo, jų bylų analizavimo laikotarpis ir, tuo pat metu, išlaisvinimo galimybė“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos vadovas interviu žinių laidai „Televizijos naujienų tarnyba“.

Paklaustas, ar apsikeitimas kaliniais įvyks prieš „Normandijos ketverto“ viršūnių susitikimą ar po jo, V. Prystaika atsakė: „Norėčiau, kad jis įvyktų kuo greičiau. Apskritai neprisirišame prie „Normandijos viršūnių susitikimo“. Jei susitikimas ir padės mainams, neprieštaraujame tam. Bet koks gaišimas išlaisvinti žmones mums, švelniai tariant, yra tragedija. Niekaip prie to neprisirišame.“

V. Prystaika taip pat sakė, kad, jo nuomone, pajėgų išvedimas iš svarbaus fronto ruožo konflikto krečiamoje Ukrainos rytinėje dalyje užtruks „porą savaičių“.

„Norėtųsi tikėti, kad.. jau lapkritį įvyks susitikimas keturių šalių lyderių lygiu“, – pridūrė ministras.

Rugsėjo 7 dieną tarp Rusijos ir Ukrainos įvyko apsikeitimas sulaikytaisiais formatu „35 į 35“. 

Spalio 12-ąją V. Prystaika pranešė, kad per naujus mainus ketinama apsikeisti trimis grupėmis sulaikytųjų.

„Šis procesas pasiekė galutinį etapą, bet nei žmonių skaičiaus, nei [apsikeitimo] datos jums nepasakysiu. Šis apsikeitimas yra gerokai sudėtingesnis. Jame bus kelios grupės, maždaug trys grupės žmonių, kuriomis norime apsikeisti“, – sakė Ukrainos diplomatijos vadovas „Laisvės radijui“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Rusija NEKARIAUJA su Ukraina. Lietuvos landzberginiai lavonpisiai meluoja. Jeigu Lietuva puola Rusija tai kokio by.bio Nuoseda neskelbio karo stovio Lietuvoje? Tas pats ir Ukrainoje - kodel nera karo stovio Ukrainoje?

...

Vilnius: "Taika Ukrainoje? - ne ne, jiems reikia naujo Maidano!" :/

Ichtamnietas

Bet Pugabičius pastoviai kartoja, kad Ukrainoje nėra jokių Rusijos karių. Iš kur tuomet Ukraina jų ištraukia? Gal Rusijos pasienyje su Rusija pagrobia? Ar rusų kariai į rytų Ukraina atostogų važinėja?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS