Ukrainiečių pajėgos smogė strategiškai svarbiam tiltui Rusijos užimtuose pietuose | kl.lt

UKRAINIEČIŲ PAJĖGOS SMOGĖ STRATEGIŠKAI SVARBIAM TILTUI RUSIJOS UŽIMTUOSE PIETUOSE

Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogė strategiškai svarbiam tiltui Antonivkos tiltui per Dniepro upę šalia Rusijos pajėgų okupuoto Chersono.

Šią informaciją televizijos eteryje trečiadienio rytą patvirtino Pietų Ukrainos gynybos pajėgų spaudos centro vadovė Natalia Humeniuk.

Ji pabrėžė, kad Ukrainos kariuomenė „brangina viską, kas yra mūsų šalyje, todėl ji ne naikina infrastruktūrą, o griauna priešo planus“.

„Mūsų artilerija dirba taip subtiliai ir tiksliai siekdama labiau siekia demoralizuoti [Rusijos] karius“, – sakė N. Humeniuk.

Pasak jos, Ukrainos ginkluotosios pajėgos artilerijos ugnimi kontroliuoja strategiškai svarbius logistikos ir transporto kelius.

Judame į priekį. Judame nusistatytomis strateginėmis kryptimis. Ir niekas mūsų nesustabdys, netgi priešas.

„Judame į priekį. Judame nusistatytomis strateginėmis kryptimis. Ir niekas mūsų nesustabdys, netgi priešas“, – kalbėjo N. Humeniuk.

Praėjusią naktį Chersone buvo girdėti garsūs sprogimai. Pranešta, kad Ukrainos kariai sėkmingai atakavo Antonivkos tiltą.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos anksti trečiadienį pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti į tiltą nukreipta raketų ugnis.

Liepos 19 dieną ukrainiečių pajėgos taip pat smogė šiam tiltui, kuris yra svarbus aprūpinant Rusijos karius Pietų Ukrainoje.

Jungtinės Karalystės žvalgybos atstovai Antonivkos tiltą vadina Rusijos pajėgų Achilo kulnu.

1,4 km ilgio tiltas yra pagrindinė pervaža per Dniepro upę Chersono srityje. Jei jis taptų netinkamas naudoti, Rusijos kariuomenei būtų sunku toliau aprūpinti savo pajėgas šiame regione, tęsiantis ukrainiečių atakoms.

Su Krymo pusiasaliu, kurį Maskva aneksavo 2014 metais, besiribojančią Chersono sritį Rusijos pajėgos užėmė ankstyvuoju invazijos etapu.

Kyjivas pažadėjo surengti didelį kontrpuolimą, kad susigrąžintų strategiškai svarbų regioną.

Maskvos primestos Chersono administracijos vadovo pavaduotojas Kirilas Stremousovas patvirtino, kad naktį smogta Antonivkos tiltui ir kad eismas juo uždarytas.

Tačiau jis stengėsi sumenkinti žalą, tvirtindamas, kad išpuolis „niekaip nepaveiks“ karo veiksmų rezultatų.

„Specialioji karinė operacija tęsiasi“, – socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame vaizdo įraše sakė K. Stremousovas pavartodamas Kremliaus vartojamą terminą agresijai Ukrainoje apibūdinti.

„Okupantai turėtų išmokti, kaip perplaukti per Dniepro upę, – tviteryje savo ruožtu parašė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas Mychailo Podoliakas. – Arba jiems reikėtų palikti Chersoną, kol tai dar įmanoma.“

Gairės: Antonivkos tiltas, karas Ukrainoje, Ukrainos kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS