Ukrainos gynybos ministerijos pareigūnai smūgį aviacijos bazei Kryme pavadino „apšilimu“ | kl.lt

UKRAINOS GYNYBOS MINISTERIJOS PAREIGŪNAI SMŪGĮ AVIACIJOS BAZEI KRYME PAVADINO „APŠILIMU“

Ukrainos pareigūnai neatskleidžia, kokia ginkluotė buvo panaudota antradienį atakuojant Rusijos aviacijos bazę Kryme, bet teigia, kad šis smūgis buvo tik „apšilimas“, praneša UNIAN.

Kaip papasakojo amerikiečių žurnalistas Michaelas Weissas, neįvardytas aukštas pareigas einantis šaltinis Ukrainos gynybos ministerijoje, jam komentuodamas smūgį okupantų rusų aviacijos bazei, pareiškė: „Tai tik apšilimas“.

Artilerijos ir ginkluotės ekspertas žurnalistui sakė esąs beveik tikras, kad buvo panaudotos raketos ATACMS, kurios gali naikinti objektus 300 kilometrų atstumu ir kurių ne kartą prašė Ukraina.

„Jo (eksperto) verdiktas: 90 proc., kad tai buvo  ATACMS, 10 proc. – sparnuotosios raketos. Jeigu pirmas variantas, tai būtų puikus posūkis Jungtinėms Valstijoms (ar kitoms Vakarų šalims), kadangi Baltieji rūmai neigė nusiųsią šios ginkluotės Ukrainai“, - pabrėžė M. Weissas.

Aukštas Ukrainos kariškis komentaruose laikraščiui „The New York Times“ neatskleidė, kokio tipo ginkluotė buvo panaudota, tik pareiškė, kad „įtaisas buvo pagamintas vien tik Ukrainos jėgomis“.

Antradienį Rusijos okupuotame Kryme, prie Sakų miesto esančio karinio aerodromo rajone, nugriaudėjo keli galingi sprogimai. Kaip tik iš šios bazės rusų lėktuvai skrenda bombarduoti Zaporižios, Mykolajivo ir Chersono sričių.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Krymas, Rusijos aviacijos bazė, Michaelas Weissas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS