V. Putinas įsakė išmokėti kompensacijas kare žuvusių Nacionalinės gvardijos karių šeimoms | kl.lt

V. PUTINAS ĮSAKĖ IŠMOKĖTI KOMPENSACIJAS KARE ŽUVUSIŲ NACIONALINĖS GVARDIJOS KARIŲ ŠEIMOMS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, kuriuo įsakė išmokėti kompensacijas Ukrainoje ir Sirijoje žuvusių Rusijos Nacionalinės gvardijos karių šeimoms, praneša agentūra „Reuters“, remdamasi šalies valstybine naujienų agentūra TASS.

Kaip pranešama, kiekviena šeima gaus po 5 mln. rublių (76,6 tūkst. eurų) kompensaciją.

Šis V. Putino dekretas laikomas oficialiu patvirtinimu, kad tarp Ukrainos karo, kurį Maskva vadina „specialiąja karine operacija“, aukų yra Nacionalinės gvardijos karių. Šios tiesiogiai Rusijos prezidentui pavaldžios pajėgos buvo įkurtos 2016-aisiais kovai su terorizmu ir organizuotu nusikalstamumu, tačiau nuo tada jos šalyje pasitelktos susidorojant su taikiais antivyriausybiniais protestais.

Vakarų analitikai Nacionalinės gvardijos dislokavimą ankstyvuose Ukrainos karo etapuose laiko Rusijos perdėto pasitikėjimo savimi ženklu. Pasak jų, Maskva tikėjosi greitai perimti didžiųjų Ukrainos miestų, įskaitant sostinę Kyjivą, kontrolę ir tuomet čia dislokuoti Nacionalinę gvardiją, kuri palaikytų tvarką.

Tačiau Rusijos kariuomenė buvo atstumta ne tik nuo Kyjivo, o ir nuo antro pagal dydį Ukrainos miesto Charkivo. Dabar rusų kariai daugiausiai savo dėmesio skiria Donbaso sričiai šalies rytuose.

Prieš tai V. Putinas jau buvo paskelbęs apie kompensacijų schemas žuvusių ir sužeistų karių šeimoms. Rusija dar nuo kovo 25 dienos nėra atnaujinusi savo duomenų apie Ukrainoje žuvusius šalies karius. Tada Maskva skelbė, kad nuo vasario 24 dienos Ukrainoje iš viso žuvo 1 351 Rusijos karys ir dar 3 835 buvo sužeisti. Ukrainos ir Vakarų šalių vyriausybių duomenimis, šie skaičiai yra kur kas didesni.

103-ioji karo Ukrainoje diena

Scanpix, Kyjivo miesto valstybinės administracijos "Telegram" nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, Nacionalinė gvardija, kompensacijos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS