V. Putinas: A. Navalnas žinojo, kad pažeidžia Rusijoje galiojantį įstatymą | kl.lt

V. PUTINAS: A. NAVALNAS ŽINOJO, KAD PAŽEIDŽIA RUSIJOJE GALIOJANTĮ ĮSTATYMĄ

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad kalinamas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas ignoravo įstatymus, kai pernai po apnuodijimo išvyko gydytis į Vokietiją.

„Tas asmuo žinojo, kad pažeidžia Rusijoje galiojantį įstatymą“, – pareiškė V. Putinas per spaudos konferenciją po derybų su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu) Ženevoje, turėdamas galvoje lygtinės laisvės atėmimo bausmės A. Navalnui sąlygas.

V. Putinas sakė, kad A. Navalnas „privalėjo registruotis kaip asmuo, du kartus nuteistas lygtine bausme, sąmoningai – noriu tai pabrėžti – nepaisydamas šio įstatymo reikalavimo, šis ponas išvyko gydytis į užsienį“.

„Valdžios organai nereikalavo, kad jis registruotųsi. Kai tik jis išėjo iš ligoninės ir paskelbė savo vaizdo įrašus internete, kilo toks reikalavimas. Jis neatvyko, nepaisė įstatymo reikalavimo. Jis buvo įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą“, – tęsė prezidentas.

„Apie tai žinodamas, jis atvyko. Darau prielaidą, kad (jis) norėjo... būti sulaikytas. Jis padarė tai, ko norėjo, tad apie ką čia kalbėti?“ – pridūrė V. Putinas.

A. Navalnas yra garsiausias Rusijos prezidento kritikas.

Praėjusią vasarą A. Navalnas buvo apnuodytas nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ ir vos nemirė. Vasarį A. Navalnas buvo nuteistas kalėti pustrečių metų už tai, kad pažeidė 2014-aisiais byloje dėl sukčiavimo jam skirtos lygtinės bausmės sąlygas, kai gydėsi Vokietijoje.

A. Navalnas tvirtina, kad ta byla buvo politiškai motyvuota.

Jis kaltina Kremlių pasikėsinimu jį nužudyti, bet V. Putino administracija neigia, kad yra kaip nors su tuo susijusi.

Kovo mėnesį A. Navalnas paskelbė bado streiką įkalinimo įstaigoje, reikalaudamas tinkamo gydymo dėl nugaros skausmų bei kojų ir rankų tirpimo.

Dėl badavimo labai nusilpęs A. Navalnas balandžio 20 dieną buvo perkeltas į kalėjimo ligoninę, Vakarams pagrasinus, kad jo mirties atveju Rusija sulauks rimtų pasekmių.

Dar po trijų dienų 45 metų A. Navalnas bado streiką nutraukė.

Neseniai A. Navalno bendražygių komanda pranešė, kad jis sugrąžintas į liūdnai pagarsėjusią Pokrovo koloniją netoli Maskvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kokia tauta?

Baisus nuodytojas

Purmaliai

Eiliniai smauglio kliedesiai !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS