V. Zelenskis apie buvusio Vokietijos kanclerio kelionę į Maskvą: tiesiog pasibjaurėtina | kl.lt

V. ZELENSKIS APIE BUVUSIO VOKIETIJOS KANCLERIO KELIONĘ Į MASKVĄ: TIESIOG PASIBJAURĖTINA

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pavadino pasibjaurėtinu buvusio Vokietijos kanclerio Gerhardo Schröderio elgesį, praneša portalas „eurointegration.com.ua“.

Buvęs Vokietijos vyriausybės vadovas neseniai lankėsi Rusijoje, o grįžęs pareiškė, kad Vladimiras Putinas pasirengęs deryboms su Ukraina.

„Šiaip jau tai tiesiog pasibjaurėtina, kai buvę įtakingų valstybių su europietiškomis vertybėmis lyderiai dirba Rusijai, kuri kariauja prieš šias vertybes“, – sakė V. Zelenskis, neįvardydamas G. Schröderio.

Buvęs Vokietijos kancleris G. Schröderis trečiadienį pareiškė, kad Rusijos prezidentas V. Putinas pasirengęs diplomatiniam sureguliavimui su Ukraina. Jis susitiko su V. Putinu praėjusią savaitę Maskvoje.

„Gera naujiena yra tai, kad Kremlius nori rasti sprendimą derybomis. Derybos dėl Ukrainos ir Rusijos konflikto jau vyko, pavyzdžiui, Stambule kovo mėnesį. Turkai buvo labai naudingi, kadangi jie dalyvavo derybose dėl grūdų tiekimo. Kol kas tai labai naudinga. Pirmas laimėjimas yra susitarimas dėl grūdų, galbūt pamažu pavyks išplėsti jį iki ugnies nutraukimo“, – samprotavo G. Schröderis.

Vokietijos Bundestago Gynybos komiteto vadovė Marie-Agnes Strack-Zimmermann kritiškai įvertino  buvusio kanclerio žodžius.

„Jei jis tvirtina, kad Putinas nori sprendimo, tai aš jau šiandien galiu pasakyti, kaip turėtų atrodyti tas sprendimas: Putinas nori Rytų Ukrainos“, – pareiškė žurnalistams parlamentarė.

Gairės: Gerhardas Schröderis, karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, vokietija, derybos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS