V. Zelenskis: Kinija gali daryti Rusijai politinį ir ekonominį poveikį | kl.lt

V. ZELENSKIS: KINIJA GALI DARYTI RUSIJAI POLITINĮ IR EKONOMINĮ POVEIKĮ

Ukraina ieško galimybės tiesiogiai pasikalbėti su Kinijos vadovu Xi Jinpingu, kad būtų užbaigtas karas.

Tai ketvirtadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio interviu laikraščiui „South China Morning Post“.

Pasak laikraščio, tai pirmas Ukrainos prezidento interviu Azijos žiniasklaidos priemonėms nuo Rusijos įsiveržimo pradžios. Kinų žurnalistų pokalbis su V. Zelenskiu truko 40 minučių.

„Aš norėčiau pasikalbėti tiesiogiai. Vieną kartą aš kalbėjausi su Xi Jinpingu, tai buvo prieš metus. Nuo vasario 24 d., plataus masto agresijos pradžios, mes oficialiai prašėme surengti pokalbį su Kinija, bet jo nebuvo, nors aš manau, kad tai būtų naudinga“, - sakė V. Zelenskis.

Ukrainos lyderis paragino Kiniją panaudoti savo didžiulę politinę ir ekonominę įtaką Rusijai, kad būtų nutraukti karo veiksmai.

„Tai labai galinga valstybė. Tai galinga ekonomika. Todėl ji gali daryti Rusijai politinį ir ekonominį poveikį. Be to, Kinija yra JT Saugumo Tarybos nuolatinė narė“, – sakė leidiniui V. Zelenskis.

„rbc.ua“ primena, jog anksčiau Didžiojo septyneto šalių lyderiai paragino Kiniją daryti spaudimą Rusijai, kad ši nutrauktų karą prieš Ukrainą.

Gairės: Xi Jinpingas, Kinija, Ukraina, Volodymyras Zelenskis, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS