Vakarų Krante per konfrontacijas, anot palestiniečių, žuvo trys žmonės | kl.lt

VAKARŲ KRANTE PER KONFRONTACIJAS, ANOT PALESTINIEČIŲ, ŽUVO TRYS ŽMONĖS

Remiantis palestiniečių pranešimais, okupuotame Vakarų Krante per konfrontacijas su Izraelio kariuomene žuvo trys žmonės.

Netoli Ramalos buvo nušautas 26 m. vyras, kai kariuomenė rengėsi paleisti palestiniečius kalinius, antradienį paskelbė Sveikatos ministerija Ramaloje. Tuo metu Vakarų Kranto šiaurėje, netoli Tubaso gyvybės neteko 14-metis berniukas.

Pasak kariuomenės, vykus pasirengimui paleisti kalinius pagal įkaitų susitarimą tarp Izraelio ir islamistinio palestiniečių judėjimo „Hamas“, netoli Ramalos kilo riaušės. Kariškiai buvo apmėtyti padegamaisiais buteliais ir sprogstamaisiais įtaisais, nurodė kariuomenė ir pridūrė, kad, siekdama numalšinti neramumus, paleido ugnį.

Kariuomenės teigimu, Tubase buvo vykdoma antiteroristinė veikla, kurios metu buvo sulaikyti du ieškomi įtariamieji. Ten ginkluoti asmenys apšaudė saugumo pajėgas, kurios davė analogišką atsaką.

Anot Sveikatos ministerijos, į šiaurės vakarus nuo Ramalos taip pat buvo nušautas 17-metis. Kariuomenė šio incidento kol kas nekomentavo.

Po netikėtų spalio 7-osios išpuolių prieš Izraelį, per kuriuos islamistinis judėjimas „Hamas“ pražudė 1 200 žmonių ir paėmė apie 240 įkaitų, saugumo padėtis Izraelio okupuotame Vakarų Krante smarkiai pablogėjo. Nuo tada per konfrontacijas su Izraelio kariais ir izraeliečių naujakurių atakas, Sveikatos ministerijos duomenimis, žuvo 231 palestinietis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS