Vokietijoje automobiliui įsirėžus į karnavalo eiseną sužeisti dešimtys žmonių | kl.lt

VOKIETIJOJE AUTOMOBILIUI ĮSIRĖŽUS Į KARNAVALO EISENĄ SUŽEISTI DEŠIMTYS ŽMONIŲ

Vokietijos centriniame Volksmarseno miestelyje automobiliui pirmadienį įsirėžus į karnavalo eiseną buvo sužaloti dešimtys žmonių, pranešė policija.

„Yra dešimtys sužeistųjų, įskaitant kelis sunkiai sužalotus“, – naujienų agentūrą AFP informavo Heseno žemėje esančio Volksmarseno policijos atstovė.

Naujienų agentūrai DPA ji sakė, kad tarp sužeistųjų yra vaikų. Automobilį vairavęs asmuo sulaikytas.

Policijos atstovė pabrėžia, kad „dar pernelyg anksti“ pasakyti, ar vairuotojas nukreipė automobilį į žmones tyčia.

Vokietija dar neatsigavo po praėjusį trečiadienį toje pačioje Heseno žemėje įtariamo kraštutinių dešiniųjų pažiūrų vyriškio įvykdytų šaudynių, pareikalavusių 10 gyvybių.

Daugelyje Vokietijos miestų Užgavėnių išvakarėse švenčiamas vadinamasis „Rožių pirmadienis“ (Rosenmontag). Per šią šventę kostiumais pasipuošę suaugusieji ir vaikai dalyvauja paraduose, kur žmonės groja įvairiais muzikos instrumentais ir nuo platformų žiūrovams mėto saldainius.

Heseno policija socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad saugumo sumetimais visame regione atšaukiami visi karnavalo paradai.

Nuotraukoje iš įvykio vietos matyti policijos pareigūnai ir gelbėtojų automobiliai šalia ant šaligatvio prie prekybos centro sustojusio sidabrinės spalvos hečbeko „Mercedes“.

Prie to automobilio matyti ant gatvės pabirusios įvairios nuolaužos, tokios kaip sulaužytas medinis vežimėlis, eismo kūgiai ar šampano buteliai.

Vaizduose iš įvykio vietos taip pat matomi dešimtys žmonių, besibūriuojantys šalia nelaimės vietos, daugelis jų vilki spalvingus kostiumus.

Pasak liudininkų, incidentas maždaug 7 tūkst. gyventojų turinčiame miestelyje prasidėjo apie 14 val. 30 min. vietos (15 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

„Liudininkai sako, kad vairuotojas apvažiavo gatvės užtvarą ir visu greičiu rėžėsi į minią“, – skelbė vietos leidinys „Frankfurter Rundschau“.

 

 

 

 

 

 

GALERIJA

  • Vokietijoje automobiliui įsirėžus į karnavalo eiseną sužeisti dešimtys žmonių
  • Vokietijoje automobiliui įsirėžus į karnavalo eiseną sužeisti dešimtys žmonių
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

#

Kai baltas kažką padaro negrui, rasizmas jei negras, arabas ar kažkas panašaus lygiai tą patį padarys baltajam tai bus traktuojama viso labo kaip chuliganizmas, nesunkūs sveikatos sutrikdymai ar pan. Ir dar kažkas skiedžia apie lygias teises?

...

Sistema dabartinė pati sau duobę kasą. Kai kažkas nepasikentes arabus narkotikų prekeivius kelis nušauna visi smerkia ksenofobinį išpuolį bet kai arabai europiečius iskaitant ir vaikus automobiliais traiško ar bombom, peiliais žudo iš kart viskas normaliai viskas slepiama ir glaistoma.... Jei taip toliau tai visokių Breivikų ir pan tik daugės. Šuo kariamas pripranta, žmogus ne šuo...

Arijas

Kiek tūkstančių dabar išeis į demonstracijas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS