Vokietijoje didėja mirštamumas nuo koronaviruso – dabar jis sudaro 1,2 proc. | kl.lt

VOKIETIJOJE DIDĖJA MIRŠTAMUMAS NUO KORONAVIRUSO – DABAR JIS SUDARO 1,2 PROC.

Vokietijoje pamažu didėja mirštamumas nuo naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo padarinių – dabar jis sudaro 1,2 proc. Tai penktadienį per spaudos konferenciją pranešė Roberto Kocho instituto vadovas Lotharas Wieleris.

„Aš jau esu sakęs, kad mirštamumas didės, tai ir vyksta“, - pareiškė jis. „Mes turime suvokti, kad mirs daugiau žmonių, - pabrėžė ekspertas. – Mes esame šios epidemijos pradžioje“.

L. Wieleris informavo, kad užregistruotų užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje toliau didėja, vidutinis infekuotųjų amžius – 48 metai. Instituto duomenimis, Vokietijoje koronavirusu užsikrėtė 79 696 žmonės, šis skaičius per parą padidėjo 6 174. Iki šiol mirė 1 017 infekuotųjų.

„Kad apsaugotume save ir kitus, laikykimės reikiamo nuotolio“, - pabrėžė specialistas.

Jau daugiau kaip savaitę visoje Vokietijoje gyvenimas beveik sustojo. Dirba tik ligoninės, pašto skyriai, degalinės, vaistinės ir maisto parduotuvės. Kai kuriose federalinėse žemės draudžiama eiti iš namų be svarių priežasčių. Vyriausybės tikslas – maksimaliai sulėtinti infekcijos plitimo tempus, kad nebūtų perkrauta šalies sveikatos apsaugos sistema.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 1 milijonas žmonių, per 50 tūkstančių infekuotųjų mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS