Zaporižioje dviem rusų karių raketoms pataikius į daugiabutį žuvo 1, hospitalizuoti 25 žmonės | kl.lt

ZAPORIŽIOJE DVIEM RUSŲ KARIŲ RAKETOMS PATAIKIUS Į DAUGIABUTĮ ŽUVO 1, HOSPITALIZUOTI 25 ŽMONĖS

krainos pietrytiniame Zaporižios mieste dviem rusų karių raketoms pataikius į daugiabutį, žuvo vienas, hospitalizuoti 25 žmonės, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Zaporižios miesto tarybos sekretorius Anatolijus Kurtjevas sakė, kad ligoninėse gydomi 25 asmenys, iš jų trys – sunkios būklės.

Tarp nukentėjusiųjų yra du vaikai.

„Jokio karinio taikinio! Dvi Rusijos raketos pataikė į gyvenamąjį daugiaaukštį pastatą, strateginį teroristinės valstybės pajėgų taikinį. Dar vienas karo nusikaltimas, įvykdytas vidury dienos daugiatūkstantinio miesto gyvenamajame rajone!“ – pareiškė Zaporižios srities administracija platformoje „Telegram“.

Remiantis stebėjimo kamerų padarytais įrašais, viena raketa pataikė į daugiaaukštį pastatą. Antroji raketa, pasak Ukrainos žiniasklaidos, pataikė į pastato stogą ir nesprogo.

Po apšaudymo dviejuose daugiabučiuose kilo gaisras.

Maskvos primestas Rusijos okupuotos Zaporižios srities dalies regioninės administracijos pareigūnas Vladimiras Rogovas teigė, kad į pastatą pataikė Ukrainos priešlėktuvinės gynybos raketa, kuri buvo paleista siekiant perimti Rusijos raketą.

Jis nepateikė jokių įrodymų, pagrindžiančių jo teiginį.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis anksčiau trečiadienį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip rusų raketa įsirėžia į devynių aukštų gyvenamąjį namą Zaporižios mieste.

„Rusijos raketa pataikė į daugiaaukštį namą. Rusija žiauriai apšaudo miestą. Ji pataiko į gyvenamuosius rajonus, kuriuose gyvena paprasti žmonės, vaikai. Teroristinė šalis siekia sunaikinti mūsų miestus, mūsų valstybę, mūsų žmones. Tai neturi tapti „eiline diena“ nei Ukrainoje, nei bet kur kitur Europoje ar pasaulyje. Reikia daugiau pasaulio vienybės ir ryžto, kad greičiau nugalėtume Rusijos terorą ir apsaugotume gyvybes“, – sakė V. Zelenskis.

Ukrainos žiniasklaidoje pasirodė nukentėjusių daugiabučių nuotraukos, kuriose matyti apdegę butai keliuose aukštuose ir iš vieno iš jų besiveržiančios liepsnos.

Pasak Zaporižios srities administracijos, incidento vietoje dirba pagalbos tarnybos.

Gairės: karas Ukrainoje, Zaporižia, Rusijos ataka, daugiabutis, raketos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS