G. Jarmalavičius: galingiausiai pasaulio futbolo čempionate atrodo Vokietija | kl.lt

G. JARMALAVIČIUS: GALINGIAUSIAI PASAULIO FUTBOLO ČEMPIONATE ATRODO VOKIETIJA

Šiaulių „Šiaulių“ komandos strategas Gediminas Jarmalavičius tikėjosi, kad Vokietijos ir Prancūzijos rinktinės lengviau prasibraus į pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalį. Pasak jo, Vokietijos komanda Brazilijoje vykstančiame čempionate atrodo galingiausiai.

"Pirmadienį pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalio rungtynes laimėjo abi Europos komandos – Vokietija ir Prancūzija. Į ketvirtfinalį pateko tos rinktinės, kurios ir turėjo patekti, nes vokiečiai tikrai yra stipresni už Alžyro futbolininkus, o prancūzai – už Nigerijos ekipą.

Tačiau pasakysiu atvirai: mane truputį nuvylė abi pergales iškovojusios komandos.  Nejaugi iš tiesų tokios stiprios šios Afrikos ekipos, kad europiečiai su jomis turėjo tiek vargo?  Žinoma, nemaniau, kad vokiečiams ir prancūzams bus labai lengva, tačiau tikėjausi, kad jie laimės lengviau.  Nemanau, kad europiečiai neįvertino varžovų, pasaulio čempionate tokių dalykų būti negali. Vis dėlto konkrečioms rungtynėms reikia sutelkti visas galias – tiek fizines, tiek psichologines.

Nors prancūzai pergalę iškovojo per pagrindinį laiką, tačiau žaidė labai vidutiniškai.  Nigerijos futbolininkai taip pat toli gražu nepademonstravo savo geriausių savybių, to futbolo, kokį  jie gali žaisti.

Vokietijos ir Alžyro dvikova buvo gražesnė, ji man labiau patiko. Tačiau labai daug gerų emocijų ji  nesukėlė. Mano giliu įsitikinimu Vokietija yra galingiausia pasaulio čempionato rinktinė, puikiai subalansuota, tarsi kieta uola. Po Vokietijos rinktinės pergalės prieš Portugaliją  Londono „Chelsea“ treneris Jose Mourinho pareiškė, kad Vokietijos rinktinei trūksta tikro vidurio puolėjo, o tris įvarčius tada įmušęs Thomas Mulleris nesusidūrė su kompaktiška gynyba.  O kuri rinktinė tada turi tą tikrą ir gerą vidurio puolėją? Vokietijai atstovauja Th. Mulleris, Mario Goetze, Mesutas Ozilas, Andre Schurle – futbolininkai, galintys mušti įvarčius. Sugeba įmušti ir Toni Kroosas, Bastianas Schweinsteigeris. Vokiečių treneris Joachimas Loewas žino, ką kviesti į rinktinę, o J.Mourinho turėtų labiau pažiūrėti į save. Jis tik rūpinasi gynyba ir stato „autobusus“.

Ketvirtfinalyje Vokietija susitiks su Prancūzija. Nenurašau prancūzų, jų rinktinė – galinga, bet vokiečių ekipa dar galingesnė, todėl pergalę prognozuoju J.Loewo auklėtiniams.

Telefonu pabendrauju su kai kuriais Lietuvoje rungtyniavusiais brazilais.  „Šiaulių“ komandoje anksčiau žaidęs Juvenalis teigia, kad Brazilijoje daugelis aistruolių netiki savo rinktinės pergale pasaulio čempionate ir pripažįsta, kad į ketvirtfinalį patekusios Europos komandos yra labai stiprios. Nuo vaikystės esu Brazilijos rinktinės gerbėjas, bet jos galimybes vertinu gana atsargiai", - portalui kaunodiena.lt sakė G.Jarmalavičius

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS