Plaukimo pasaulio čempionė baltarusė pardavė aukso medalį opozicijai paremti | kl.lt

PLAUKIMO PASAULIO ČEMPIONĖ BALTARUSĖ PARDAVĖ AUKSO MEDALĮ OPOZICIJAI PAREMTI

Pasaulio plaukimo čempionė baltarusė Aliaksandra Herasimenia pardavė savo 2012 metais iškovotą aukso medalį, siekdama surinkti lėšų šalies opoziciją palaikantiems sportininkams paremti, trečiadienį pranešė jos fondas.

35 metų A. Herasimenia pernai rugpjūtį įkūrė Baltarusijos sportinio solidarumo fondą (BSSF), įsiplieskus protestams prieš autokrato prezidento Aliaksandro Lukašenkos valdymą, jam užsitikrinus šeštąją kadenciją po rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų demokratijos laiko suklastotais.

Šis fondas teikia finansinę ir teisinę pagalbą sportininkams, persekiojamiems Minsko dėl jų raginimų liautis vykdžius smurtinį milicijos susidorojimą su demonstrantais.

Pasak BSSF, 2019 metais sportininkės karjerą užbaigusi A. Herasimenia pardavė savo aukso medalį, laimėtą per 2012 metų Pasaulio čempionatą 50 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje, „eBay“ aukcione. Trofėjus buvo parduotas už 16,1 tūkst. JAV dolerių (13,4 tūkst. eurų), o visa ši suma atiteks fondui.

„Šiuo dalyku norėčiau paremti visus baltarusius, suteikti jiems šimtaprocentinį tikėjimą pergale, nes tikėjimas pergale yra 90 proc. sėkmės“, – BSSF pranešime cituojama A. Herasimenia.

Ji nusprendė parduoti medalį aukcione Tyrimų komitetui, nagrinėjančiam sunkius nusikaltimus Baltarusijoje, šio mėnesio pradžioje iškėlus jai baudžiamąją bylą, priduriama pranešime.

Komitetas apkaltino A. Herasimenią įvykdžius „veiksmų, kuriais siekiama pakirsti Baltarusijos Respublikos nacionalinį saugumą“ – nusikaltimą, už kurį gresia iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

A. Herasimenia šiuo metu yra pasitraukusi į Lietuvą.

Savo aukso medalį ji pardavė po ankstesnių lėšų rinkimo akcijų, surengtų dar dviejų atletų, kurie perdavė medalius, laimėtus per 2019 metų Universiadą ir 2007 metų Europos čempionatą, nurodė BSSF.

Baltarusijoje per smurtinį demonstracijų malšinimą žuvo keli protestuotojai, o šimtai žmonių pareiškė, kad jie buvo kankinami areštinėse.

Dėl šios priežasties Baltarusija neteko teisės rengti šių metų ledo rutulio pasaulio čempionatą, o A. Lukašenkai buvo uždrausta dalyvauti olimpiniuose renginiuose.

A. Herasimenia, per savo karjerą taip pat iškovojusi olimpinių sidabro ir bronzos medalių, paragino Tarptautinį olimpinį komitetą (TOK) sustabdyti Baltarusijos narystę.

Vasarį TOK prezidentas Thomas Bachas (Tomas Bachas) kaip papildomą bausmę iškėlė galimybę uždrausti demonstruoti Baltarusijos vėliavą per šių metų Tokijo olimpines žaidynes.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Arūnas

Ot vi6ta..

išvada

Su tokiais menkais pinigais revoliucijos nepadarysi. Čia reikalingos tūkstančius kartų didesnės lėšos, kurių buvo pagailėta. Užtat "trijų bobų revoliucija" ir sužlugo. Jos ir Baltarusijos žmonės nepalaikė. Kas gi nori rizikuoti savo kailiu už 60 rublių ( 20 eurų ) per dieną ? Maidane tai nors po 100 eurų mokėjo, dėl to ir surinkdavo gaujas chuliganų , todėl ir laimėjo. O , be to, Lukašenka pasirodė kur kas kietesnis, nei Janukovičius. Buvo gerai pasiruošęs tokiems dalykams. Situacija man primena rusų monarchistus Prancūzijoje po 1917 metų : ilgai lojo, kiauksėjo, palengva išmirė ir pagaliau visai nutilo...Panašiai ir lenkai po 1833 metų sukilimo, ilgai ten daug jų būriavosi, vis vadavo nuo caro Lenkiją ir palengva užgeso...

juokas

vanduo visai paveike smegenis priimkim ir ja pas mus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS