Sporto arbitražo teismas WADA ir RUSADA ginčą pradės nagrinėti balandį | kl.lt

SPORTO ARBITRAŽO TEISMAS WADA IR RUSADA GINČĄ PRADĖS NAGRINĖTI BALANDĮ

Lozanoje įsikūręs Sporto arbitražo teismas (CAS) ketvirtadienį paskelbė apytikrius Pasaulio antidopingo agentūros (WADA) ir Rusijos antidopingo agentūros RUSADA ginčo nagrinėjimo terminus.

„Svarstymai, kurie prasidės ne anksčiau kaip 2020 metų balandžio pabaigoje, nesant visų suinteresuotų šalių susitarimo nevyks viešai“, – paskelbė CAS spaudos tarnyba.

Pranešime sakoma, kad organizacijos ir sportininkai, norintys įsitraukti į ginčą kaip trečiosios šalys, gali su atitinkamais pareiškimais kreiptis iki balandžio vidurio.

„Arbitrai (teisėjai) jau priėmė preliminarius sprendimus procedūriniais klausimais, taip pat dėl paraiškų įsitraukti į procesą, ir leido dalyvauti Tarptautiniam olimpiniam komitetui (TOK), Tarptautiniam parolimpiniam komitetui (TPK), Rusijos olimpiniam komitetui (ROK), Rusijos parolimpiniam komitetui (RPK), Tarptautinei ledo ritulio federacijai (IIHF) ir atskiriems rusų sportininkams kaip šalims, dalyvaujančioms šioje arbitražo procedūroje. Nustatytas rašytinių paraiškų pateikimo procedūrų grafikas, kuris veiks iki 2020 metų balandžio vidurio“, – sakoma CAS pranešime.

Bylos arbitrai, kaip nurodoma, bus pirmininkausiantis Markas L. Williamsas (Markas L. Viljamsas) iš Australijos, Luigi Fumagalli (Luidžis Fumagalis) iš Italijos ir Hamidas Gharavi (Hamidas Garavis), atstovaujantis Prancūzijai ir Iranui.

2019 metų gruodžio 9 dieną WADA dėl sufalsifikuotų Rusijos atletų dopingo tyrimų rezultatų diskvalifikavo RUSADA ir uždraudė Rusijai ketverius metus dalyvauti dideliuose sporto renginiuose, įskaitant 2020-ųjų olimpiadą Tokijuje ir 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą Katare.

Be to, Rusija šiuo laikotarpiu negalės rengti tarptautinių varžybų. Tačiau „švarūs“ rusų sportininkai turės galimybę dalyvauti olimpiadoje kaip neutralūs atletai. Rusijos vėliava ir himnas oficialiose tarptautinėse varžybose bus draudžiami.

WADA apkaltino Maskvą suklastojus laboratorijos dopingo duomenis, pernai perduotus tyrėjams.

Gruodžio 24 dieną RUSADA susirinkimas atsisakė pripažinti WADA sprendimą ir užginčijo jį CAS.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS