D. Adomaitis: apie užduotis Pietų Korėjoje, rotaciją ir JV bei D. Sabonio tandemą | kl.lt

D. ADOMAITIS: APIE UŽDUOTIS PIETŲ KORĖJOJE, ROTACIJĄ IR JV BEI D. SABONIO TANDEMĄ

Dainius Adomaitis ir jo vadovaujama Lietuvos rinktinė surengė paskutinę treniruotę prieš išvykstant į Aziją. Jau šiandien lietuviai pakels sparnus į Tolimuosius Rytus, kai per Stambulą pasieks Seulą, kur šeštadienį pradės draugišką turnyrą Pietų Korėjoje.

Lietuvos varžoves pasaulio čempionate kamuoja sveikatos problemos, tačiau D. Adomaičio kariaunai netekčių pavyko išvengti, o tai trenerių štabą nuteikia pozityviai.

„Išvykstame su geromis nuotaikomis, pavyko įvykdyti viską, ką buvome suplanavę. Džiugu, kad pavyko išvengti traumų, tikimės, kad jų nebus ir turnyre Pietų Korėjoje. Viskas vyksta pagal planą“, – po treniruotės žurnalistams sakė D. Adomaitis.

Į Pietų Korėją išvyko 14 krepšininkų, o tai reiškia, kad dar dviem žaidėjams Adomaitis turės padėkoti prieš pasaulio čempionato startą.

„Kiekvienas (krepšininkas) turi savo šansą. Matome kaip kitos komandos traumuojasi ir stengiamės apsidrausti, kad turėtume kuo mažesnę riziką“, – apie sprendimą į Aziją vežtis 14 žaidėjų kalbėjo D. Adomaitis.

Nors iki pasaulio čempionato liko vos 10 dienų, turnyre Pietų Korėjoje Lietuvos rinktinė sau kels nemažai uždavinių.

„Laukia skirtingi varžovai. Labai norėjome pasiruošimo cikle sužaisti su komanda iš Afrikos ir Angola bus labai panašus priešininkas kaip Senegalas, kuri turi žaidžia jėgos krepšinį, daug bėga į greitas atakas.

Pietų Korėja taip pat specifinis varžovas. Matėme, kad jie dengiasi zoną, o prieš tokią gynybą pasiruošime dar nerungtyniavome. Prieš kiekvieną varžovą turime užduočių“, – teigė D. Adomaitis.

Jonas Valančiūnas Suomijoje nikstelėjo čiurną ir praleido mačą su Rusija, tačiau D. Adomaitis nuramino dėl komandos lyderio sveikatos būklės.

„Viskas su juo gerai. Su rusais jis norėjo žaisti ir galėjo, bet žiūrime į praleidžiamas minutes, kreipiame dėmesį į fizinę būklę ir į tai atsižvelgiame“, – apie JV pasakojo D. Adomaitis.

Iki išvykos į turnyrą Azijoje Domanto Sabonio ir J. Valančiūno tandemas dėl įvairių aplinkybių nebuvo dažnai naudojamas, tačiau artimiausiu metu du NBA bokštus aikštėje turėtume išvysti ilgiau.

„Su serbais norėjosi pasibandyti įvairius penketus, gaila, kad su rusais nepavyko jų naudoti (JV su Saboniu). Yra įvairių aplinkybių, kurias diktuoja skaičiai. Asistentai skaičiuoja, žiūrime, kur galime bausti varžovus ir manau, kad artimiausiu metu juos (D. Sabonį ir J. Valančiūną) naudosime dažniau“, – pasakojo D. Adomaitis.

Vis dėlto turnyre Pietų Korėjoje dar nereikėtų tikėtis tokios Lietuvos rinktinės rotacijos, kokia bus pasaulio čempionate.

„Žinoma, bus rungtynių, kai stengsimės patausoti kai kuriuos žaidėjus. Laukia trys rungtynės, taip pat laukia aklimatizacija ir reikės stebėti kaip krepšininkams sekasi ją įveikti, nes šis procesas nėra lengvas. Privalėsime prisitaikyti ir žiūrėti į žaidėjų savijautą“, – baigė Lietuvos rinktinės strategas.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Garstas

Dideliu krepsininku tendemas letina zaidima- tik gozelys nesupranta,kad tai neprrspektyvus perletas zaidimas!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS