Darbą be D. Maskoliūno šmaikščiai apibūdinęs Š. Jasikevičius prabilo apie būsimą kovą | kl.lt

DARBĄ BE D. MASKOLIŪNO ŠMAIKŠČIAI APIBŪDINĘS Š. JASIKEVIČIUS PRABILO APIE BŪSIMĄ KOVĄ

Kauno „Žalgiris“ dar sekmadienio vakarą Klaipėdoje triumfavo po iškovotos Karaliaus Mindaugo taurės (KMT), o jau trečiadienį išskrenda į Vitoriją, kur ketvirtadienį stos į Eurolygos mūšį su vietos „Baskonia“.

Prieš išvyką žalgiriečių vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius akcentavo, jog komanda turi užmiršti savaitgalio triumfą.

„Normaliai, – paklaustas, kaip komandai pavyko atsistatyti po KMT, atsakė Š. Jasikevičius. – Manau, kad vakar turėjome neblogą treniruotę, šiandien turėsime dar vieną Vitorijoje ir pradėsime su vaizdo medžiagos peržiūra. Turime užmiršti viską ir pasiruošti rungtynėms.“

Skirtingai nei „Žalgiris“, būsimas varžovas turėjo daug laisvo laiko pasiruošti rungtynėms, nes nepateko į Ispanijos taurės finalinį turnyrą ir tokia jų padėtis, anot Š. Jasikevičiaus, šiuo atveju atsveria jo auklėtinių emocinį pakilimą.

„Emocinis pakilimas negali būti labai ilgą laiką, – komandinę dvasią komentavo Š. Jasikevičius. – Jaučiasi žaidimo pagerėjimas, galbūt žaidėjai labiau tiki savo jėgomis, aišku, yra žymiai maloniau, kai viskas gerai sekasi. Iš kitos pusės, kiekvienose rungtynėse viskas prasideda nuo 0 ir reikia iš naujo užsivesti, juolab, kad šioje situacijoje varžovas yra geresnėje situacijoje, nes ilgiau ruošėsi, turėjo laiko suprasti naujo trenerio filosofiją.“

– Kaip pasikeitė „Baskonia“ žaidimas komandos vairą iš Velimiro Perasovičiaus perėmus Duško Ivanovičiui? – žurnalistai paklausė Š. Jasikevičiaus.

– Jie dabar stengiasi būti agresyvesni, nors ir prie V. Perasovičiaus to netrūko. Aišku, juos kankina traumos, reikia įvedinėti naujus žaidėjus tiek į Eurolygos lygį, tiek į komandos bendrą vaizdą ir manau, kad jie dabar tai ir stengiasi daryti.

– Prie komandos neseniai prisijungė Semaja Christonas ir Zoranas Dragičius. Ką jie pridėjo „Baskonia“ žaidime?

– Z. Dragičius visiems yra puikiai žinomas. S. Christonui tai yra pirmi metai Eurolygoje ir jis tikrai talentingas gynėjas, bandantis susikurti savo vardą Europoje, gerai ginasi, gali veržtis ir yra žmogus, apie kurį privalome galvoti.

– Komandos pagrindinis žmogus jau eilę metų yra Tornikė Šengelija. Kokie akcentai yra stabdant puolėją?

– Kuo mažiau leisti žaisti jam 1 prieš 1, kur jis yra tikrai stiprus, neužleisti baudos aikštelės, kažkiek gal parizikuoti perimetre. Būtent tokių dalykų mes nesupratome Kaune ir, tikiuosi, jog turime laiko dar tai įsisavinti.

– Vakar Lietuvos rinktinė pradėjo pasiruošimą. Ar keitėsi trenerių darbų pasidalinimas be Dariaus Maskoliūno?

– Keitėsi. Dabar žymiai mažiau garso rūbinėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ziopliai

tie trys juodukai ir australas,kai tik visi jie aiksteleje nieko gero neparodo,nes lietuvaiciai plesosi o sitie 'atostogauja' nesivargina ,vyt juos namo nuliai tik vietas uzima,yra daugiau ziopliu komandoje ,bet reksnys geriau mato.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS