Dėl neišnaudoto šanso liūdėjęs Šaras sukritikavo teisėjus: nesulaukėme pagarbos | kl.lt

DĖL NEIŠNAUDOTO ŠANSO LIŪDĖJĘS ŠARAS SUKRITIKAVO TEISĖJUS: NESULAUKĖME PAGARBOS

Kauno „Žalgiriui“ nepavyko įkasti Eurolygos lyderiui Stambulo „Anadolu Efes“ klubui, tačiau po rungtynių kauniečių vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius auklėtinių žaidime įžvelgė pozityvių dalykų.

Vis dėlto, anot stratego, pralaimėjimą nulėmė smulkios detalės, o skaudžiausiai šeimininkai žalgiriečiams kirto ketvirtajame kėlinyje.

„Pritrūko detalių, – po mačo sakė Jasikevičius. – Žaidžiant tokį fantastinį puolimą, gynyboje neišpildėme smulkių detalių. Praleidome tikrai per daug taškų. Žinome, kaip ir vakar sakiau, žaidžiame prieš geriausią Europos komandą.“

„Toks dvejopas jausmas, nes pralaimėjome, bet esu patenkintas komandos kovingumu ir nusiteikimu. Jautėsi ir tikėjimas, jog atvykę į Stambulą galime įveikti „Anadolu Efes“ ir tai buvo super“, – pratęsė mintį Jasikevičius.

Skaudžiausia Jasikevičiui po rungtynių buvo praleisti 96 taškai į savąjį krepšį.

„Antras kėlinys gynyboje, manau buvo tikrai blogas. Daug nepadarytų pražangų... Tos pačios dainelės... Jeigu jų vidurkis yra 88 taškai mes negalime laimėti nenuėmę jų tatškų. Tą patį kalbėjome Madride, Atėnuose ir tą patį šnekame šiandien“, – prastą auklėtinių gynybą komentavo Jasikevičius.

Žalgiriečių vairininkas ketvirtajame kėlinyje buvo nubaustas technine pražanga. Tuomet Jasikevičius sunkiai galėjo suvaldyti emocijas, kai į Nigelą Hayesą baudos aikštelėje įsirėžęs Chrisas Singletonas, anot mačo arbitrų, išprovokavo varžovo pražangą.

Po mačo kauniečių specialistas nepagailėjo kritikos į rungtynių arbitrų daržą.

„Kad jis buvo viduje“, – paklaustas, kaip teisėjai aiškino Hayeso pražangą, atsakė Jasikevičius.

Shane Larkin„Žinote, šitoje situacijoje mes nesulaukėme pagarbos, – metė akmenį į teisėjų daržą Jasikevičius. – Lukas Lekavičius negavo tų pačių baudų, kaip gavo (Shane'as) Larkinas. Suprantu, kad vienas yra žvaigždė, o kitas tik kylantis žaidėjas. Neturiu problemų sakyti, jog pagrindinis momentas buvo bauda Nigelui, ten buvo aiški pražanga puolime.

Kitas dalykas, aš gaunu techninę pražangą ir 95 proc. yra, kuomet aš nusipelnau. Šį kartą kėdė nukrito ir gavau techninę. Su šiuo momentu nepasisekė ir vėl pabrėžiu, nesulaukėme pagarbos.“

Vėliau dar sykį perklaustas apie Hayeso pražangą, Jasikevičius dar kartą sukritikavo rungtynių arbitrus.

„Ne tame esmė. Švilpuko greitis, matėsi, kad arbitras nepamatė momento. Labai matosi, kada teisėjas yra užtikrintas, o kada ne. Viskas aišku, žaidžiame prieš geriausią Europos komandą Stambule ir dėl to reikia apie tai šnekėti. Man jokio skirtumo, ar bus baudos, ar ne. Turiu kovoti už savo vyrus“, – teigė Jasikevičius.

– Pirmoje mačo dalyje (Thomasas) Walkupas daugiau prižiūrėjo Larkiną, o ketvirtajame – kiti krepšininkai. Kokia buvo to idėja?

– Idėja, kad (Rodrigue'as) Beaubois mus baudė kai kuriose situacijose, o Larkinas vis tiek žaidė prieš išsikeitimą, tai nelabai svarbu, kas ji gins – ar Lukas, ar Walkupas. Vis tiek žaidėme prieš susikeitimą.

– Pagerinote klubo tritaškių rekordą. Ar tai buvo daugiau „Anadolu Efes“ rizikos pasekmė, ar susikurtos progos?

– Pirmoje pusėje tikrai susikūrėme, gerai atakavome. Puolime sužaidėme kažkas tokio. Kažkaip žiauriai sunku ir esi patenkintas, bet pralaimi. Vėlgi sugrįžtame prie to pačio, kad detalės lemia viską ir mes daug jų nepadarėme. Dėl to prasileidome apie 30 taškų. Esame jauna komanda ir prie 19 tritaškių tu negali pralošti.

- Jockas (Landale'as) apšilinėjo su komanda, bet ant parketo nepasirodė. Tai buvo daugiau plano dalis ar ligos pasėkmės?

- Nežinau. Manau, kad tiek Zachas (LeDay), tiek Martinas (Gebenas) žaidė gerai ir čia netarpklasinės rungtynės, kad kiekvienas vaikas rungtyniautų. Dar bus šansų, sezonas - 10 mėnesių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ateitis

Geriausia europos komanda,dar gal tik bus,o sitie tik turnyro virsui kolkas,jie dar negeriausia .

buvo

grazu ,tik 3,5 kelinuko,o paskui pompa,vienas baksnoja, o kiti stovedami ziuri lieziuvius iskise,reikejo imest sviezios jegos,bet ,gal kita karta fortuna aplankys,gal...... ?

Zalgiris-JĖGA!!!-

Jasikevičius- šlamštas, į pencija tam idiotui laikas. Čia aiskina, kad jie “tik zalgiriukas”, čia nori kad jie laimėtų. Turi pasirinkt asile, ar ŽALGIRIS, ar zalgiriukas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS