M. Schilleris apie praktiškai nepasiekiamas atkrintamąsias: tai niekam nėra lengva | kl.lt

M. SCHILLERIS APIE PRAKTIŠKAI NEPASIEKIAMAS ATKRINTAMĄSIAS: TAI NIEKAM NĖRA LENGVA

Antrą savaitgalį paeiliui nukeltas LKL rungtynes turėję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį kartą laisvos dienos treniruotėms negalėjo išnaudoti. Šeštadienį paaiškėjus, kad Augustine’o Rubito COVID-19 testas yra teigiamas, sekmadienį visa komanda testavosi antrą kartą ir iki vakaro laukė rezultatų, todėl negalėjo ne tik žaisti su Prienų „CBet“, bet ir treniruotis.

Visiems likusiems ekipos nariams gavus neigiamus rezultatus, pirmadienį žalgiriečiai pradėjo pasiruošimą dvigubai Eurolygos savaitei. Antradienį „Žalgiris“ namie priims Berlyno ALBA, o ketvirtadienį išvykoje kausis su Miuncheno „Bayern“.

„Žalgiris“ praktiškai nebeturi šansų žengti į Eurolygos atkrintamąsias – kad tai įvyktų, jie ne tik turi patys laimėti visas 3 likusias rungtynes, bet ir sulaukti kitų 12 rungtynių palankios baigties.

Anot „Žalgirio“ trenerio Martino Schillerio, tokia situacija nėra maloni, bet dėl jos dejuoti negalima.

„Tokiose situacijose nėra lengva, kai atkrintamosios tolsta, vienas turnyras kaip ir artėja prie pabaigos, – pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo M. Schilleris. – Tai niekam nėra lengva. Tokį dalyką kiekvienais metais kiekviena komanda turi suvirškinti kartu.

Bet dabar tikslas bus kautis kaip galima labiau su ALBA ir tada – kaip galima labiau su kitais dviem oponentais. Toks mūsų tikslas, toks mūsų DNR. Nėra ko verkti, reikia mėgautis kova ir tobulėti.“

„Žalgiris“ laisvą savaitgalio dieną gavo ir praėjusią savaitę, kai dėl teigiamo atvejo Vilniaus „Ryto“ klube buvo nukelta dvikova su šia ekipa. Ar laisvi savaitgaliai, žinant tvarkaraščio apkrautumą, yra geros žinios?

„Normaliai būčiau sakęs, taip, bet kadangi praradome Augustine’ą dviem savaitėms, tai nėra gerai“, – atsakė M. Schilleris.

Pagal Eurolygos taisykles A. Rubitas tik po dviejų savaičių galės grįžti į aikštę, o tai reiškia, kad jis praleis trejas likusias reguliariojo sezono rungtynes.

Anot „Žalgirio“ stratego, dėl to daugiau žaidimo laiko gaus likę aukštaūgiai.

„Marty (Gebenas), Jankis ir Nigelas (Hayesas) žais daugiau, nes Augustine’as užima ketvirtą ir penktą pozicijas“, – sakė Schilleris.

Pačiam „Žalgirio“ strategui tai bus ypatinga savaitė – nors gimė Austrijoje, jis užaugo Vokietijos mieste Hamburge ir save laiko vokiečiu, todėl susitikimai su šios šalies komandomis yra saldesni.

„Tai klubai, su kuriais yra tekę daug kartų susidurti, ir iš šalies, kurios krepšinio sistemoje užaugau. Pažįstu daug žaidėjų iš tų komandų, – pasakojo M. Schilleris. – Ar dėl to iš Vokietijos krepšinio pasaulio gaunu daug dėmesio? Nepasakyčiau, vidutiniškai.“

Pirmajame Eurolygos rate „Žalgiris“ įveikė ir ALBA (74:71), ir „Bayern“ (74:73).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS