Nesėkmę Kinijoje pamiršti bandantis J. Landale'as sužavėtas palaikymo Lietuvoje | kl.lt

NESĖKMĘ KINIJOJE PAMIRŠTI BANDANTIS J. LANDALE'AS SUŽAVĖTAS PALAIKYMO LIETUVOJE

Jockui Landale’ui užteko mažiau nei minutės, kad pelnytų savo pirmuosius taškus „Žalgiryje“. Rungtynėse Šiauliuose pakilęs nuo suolo pirmojo kėlinio viduryje, jau po 50 sekundžių jis greitoje atakoje gavo perdavimą iš Alexo Perezo ir įkrovė iš viršaus.

Australas tada suspaudė dešinį kumštį, taip tarsi pasveikindamas pats save su pirmaisiais taškais Lietuvoje.

„Tiesiog atsikračiau jauduliuko, – apie suspaustą kumštį po dėjimo tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė J. Landale’as. – Tai – emocijos, kurias mėgstu rodyti, aš mėgstu taip žaisti. Dažnai taip elgiuosi, net negalvodamas, tai tiesiog nutinka.“

„Žalgirio“ gerbėjai tokias emocijas artėjantį sezoną matys ne kartą. Kaip ir 211 cm ūgio krepšininką, skuodžiantį į greitą puolimą ir atsiduriantį atakų smaigalyje.

Sekmadienį Šiauliuose J. Landale’as du kartus užbaigė greitas atakas, taip pat pademonstravo gebėjimą prasiveržti prie krepšio nuo pat tritaškio linijos ir užbaigti ataką iš toli, kai jo švystelėtas tritaškis įkrito į krepšį, iš pradžių atsimušęs į lanką ir aukštai virš jo pakibęs.

J. Landale’as Lietuvoje buvo tik šeštą dieną, atvykęs čia tiesiai iš pasaulio čempionato Kinijoje. Jis vėliausiai prisijungė prie pratybų ir, pasak trenerio Šarūno Jasikevičiaus, turėjo tik 2-3 treniruotes, todėl daug apie jį kalbėti strategas dar nenorėjo.

„Bet yra labai geras atsidavimas, labai gražus bendravimas, noriai priima informaciją“, – komplimentų aukštaūgiui negailėjo Jasikevičius.

Šie komplimentai – abipusiai. J. Landale’as sako dar toli gražu nežinantis visų derinių, tačiau jaučiantis didžiulį komandos narių palaikymą.

„Treneris man tikrai padeda prisitaikyti, komandos draugai taip pat ypatingai stengiasi. Aš vis dar ne itin žinau derinius, o jie su manimi nuolat kalba, klausia, ar suprantu vieną ar kitą dalyką. Net kai kažko nesuprantu, atrodo, kad suprantu, nes jie taip dėl manęs stengiasi.

Tikrai nebuvo sunku įsilieti. Šįvakar kelis kartus praleidau savo ginamąjį, o puolime irgi padariau kelias klaidas, bet, manau, kai prabėgs kažkiek laiko, viską suprasiu“, – sakė J. Landale’as.

Po dvikovos socialiniame tinkle „Instagram“ australas patalpino kelias nuotraukas iš rungtynių ir po jomis parašė: „Ta pati žalia, kita komanda. Gera su šiais vaikinais pasiekti pirmąją pergalę.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS