Po pergalės įvertinimas žalgiriečiams: puikūs gynėjai ir vis svarbesnis P. Jankūnas | kl.lt

PO PERGALĖS ĮVERTINIMAS ŽALGIRIEČIAMS: PUIKŪS GYNĖJAI IR VIS SVARBESNIS P. JANKŪNAS

Kauno „Žalgiris“ Vilerbane 79:74 palaužė vietos ASVEL krepšininkus ir 2019-2020 metų Eurolygos sezone iškovojo aštuntąją pergalę.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtinius į priekį vedė Lukas Lekavičius, pelnęs 21 tašką, įskaitant ir lemiamą tritaškį mačo pabaigoje.

Šeimininkų nuo nesėkmės neišgelbėjo net ir 14 puolime atkovotų kamuolių. Lietuvos čempionai prie varžovų krepšio susikūrė 7 papildomas atakas.

„BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių pasirodymą dramatiška pergale pasibaigusiose rungtynėse.


Lukas Lekavičius – 9,5 balo

27 min., 21 tšk. (7/11 dvit., 2/3 trit., 1/2 baud.), 1 rez. perd., 1 kld., 15 naud. balų.

V. Mikaičio / basketnews.lt nuotr.

Praėjusią savaitę atsipūtęs, L. Lekavičius Vilerbane pratęsė savo darbelius ir vėl tapo žalgiriečių lyderiu. Gynėjas prasiveržimais terorizavo kietą varžovų gynybą ir baudė juos savo floateriais ir nors ne visi jie įkrito, viską kompensavo tritaškis paskutinę mačo minutę, nulėmęs svečių pergalę. Nors pačiam buvo sunku gintis prieš fiziškesnius oponentus, pats Lukas prieš itin kietą varžovų gynybą suklydo vos kartą.


Thomasas Walkupas – 9 balai

29 min., 11 tšk. (2/4 dvit., 1/1 trit., 4/4 baud.), 6 atk. kam., 4 rez. perd., 2 kld., 5 išpr. praž., 21 naud. balas.

V. Mikaičio / basketnews.lt nuotr.

Th. Walkupas rungtynių pabaigoje išgelbėjo itin svarbią ataką, kai vienas prieš vieną situacijoje išprovokavo varžovo pražangą, nors vienu metu atrodė, kad žalgiriečiai nebeturi variantų užpulti. Amerikietis varžovams dvikovoje atsakė solidžiu fiziškumu ir savo kamuolio numetimais ant perimetro judino „Žalgirio“ puolimą. Taip pat Thomasas pataikė ir porą sudėtingų metimų, kurie gelbėjo, kai kauniečių atakos įstrigdavo oponentų gynybos gniaužtuose.


Edgaras Ulanovas – 8,5 balo

30 min., 6 tšk. (2/3 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), 3 atk. kam., 3 rez. perd., 6 išpr. praž., 12 naud. balų.

V. Mikaičio / basketnews.lt nuotr.

Puolėjas ir nerinkdamas taškų buvo labai svarbus „Žalgirio“ žaidėjas puolime, skirstydamas perdavimus ir ant ūselio provokuodamas pražangas, o mačo pabaigoje ir pats pelnė 4 taškus paeiliui, kai iš pradžių fantastiškai sužaidė nugara į krepšį, o vėliau prasiveržė į kairę ranką. E. Ulanovas nesutriko prieš varžovų kontaktą ir, nors poroje atakų gynyboje praleido savo tiesioginį oponentą, abiejose aikštės pusėse sužaidė labai solidžias rungtynes.


Artūras Milaknis – 7,5 balo

22 min., 12 tšk. (3/4 dvit., 2/3 trit., 0/1 baud.), 2 kld., 8 naud. balai.

V. Mikaičio / basketnews.lt nuotr.

„Žalgiris“ rungtynių pradžioje nerado kelių prie varžovų krepšio, bet tuomet A. Milaknis pelnė 5 taškus paeiliui. Veteranas šioje dvikovoje buvo patikimas ne tik puolime, bet ir gynyboje, kur iš pradžių ketvirtajame kėlinyje įspūdingai atstovėjo po krepšiu, o paskutinėje atakoje taip pat stipriai prisidėjo, kad Theo Maledono dvitaškis nepasiektų tikslo.


Paulius Jankūnas – 6 balai

20 min., 5 tšk. (2/3 dvit., 0/1 trit., 1/2 baud.), 4 atk. kam., 5 praž., 3 naud. balai.

V. Mikaičio / basketnews.lt nuotr.

P. Jankūnas įsibėgėjus sezonui tampa vis svarbesne „Žalgirio“ dalimi, o tokiose rungtynėse kaip su ASVEL kapitono patirtis buvo labai svarbi. P. Jankūnas buvo bene patikimiausias priekinės linijos žaidėjas ginantis, atsakęs fiziškumu varžovams, o puolime taip pat išnaudojęs savo progas. Puikią Pauliaus gynybą iliustravo epizodas ketvirtajame kėlinyje, kai jis, kovojant dėl pozicijos po krepšiu, laiku pakišo ranką, o tai lėmė žalgiriečių perimtą kamuolių atsakingu momentu.


Zachas LeDay – 5 balai

18 min., 9 tšk. (3/9 dvit., 3/5 baud.), 6 atk. kam., 5 išpr. praž., 8 naud. balai.

V. Mikaičio / basketnews.lt nuotr.

Jei rungtynės būtų pasibaigusios po 35 minučių kovos, Z. LeDay būtų vertas ne daugiau 1 balo. Visų rungtynių metu į medį lipęs, skubotus sprendimus priėmęs ir 3 blokus gavęs amerikietis prabilo tada, kai to labiausiai reikėjo komandai. Žalgiriečiai paskutinėje mačo dalyje kūrė pranašumus aukštaūgiui, o šis iš pradžių išprovokavo varžovo pražangą, kai Th. Walkupas pasiuntė kamuolį į užribį, po to gražiai užbaigė ataką žaisdamas nugara į krepšį, vėliau sekė netaiklaus metimo pakartojimas, o pergalę įtvirtino taikliais baudų metimais. Įspūdinga reabilitacija, pakeitusi neigiamą rungtynių foną.


Jockas Landale'as – 5 balai

22 min., 12 tšk. (5/6 dvit., 2/2 baud.), 4 atk. kam., 2 kld., 12 naud. balų.

V. Mikaičio / basketnews.lt nuotr.

Žaisdamas nugara į krepšį australas du kartus prarado kamuolį, tačiau buvo naudingas savo staigiais sukimaisiais po krepšiu, po kurių kelis kartus netrukdomas įdėjo kamuolį iš viršaus. Vis dėlto gynyboje Jockas dar nėra patikimas žaidėjas, o ASVEL aukštaūgiai dar kartą tai parodė, nuo J. Landale'o nuimdami vieną kamuolį po kito. Kartais aukštaūgiui pritrūksta elementaraus supratimo: pavyzdžiui, pražanga trečiajame kėlinyje, kai Jockas, nespėjęs stepoutinti, prasižengė ir pasiuntė varžovus prie baudų metimo linijos.


Nigelas Hayesas – 3 balai

15 min., 3 tšk. (1/5 trit.), 4 praž., -4 naud. balai.

V. Mikaičio / basketnews.lt nuotr.

Po geriausių sezono rungtynių prieš ALBA – vienos blankesnių Vilerbane. N. Hayesui buvo sukurtos idealios progos pataikyti iš toli, tačiau tikslą pasiekė vos 1 metimas iš 5. Gynyboje amerikietis taip pat porą sykių suvėlavo bei greitai susirinko 4 pražangas.


K.C. Riversas – 2 balai

13 min., 0 tšk. (0/1 trit.), 1 atk. kam., 0 naud. balų.

V. Mikaičio / basketnews.lt nuotr.

K.C. Riversas prieš ALBA taip pat sužaidė geriausias sezono rungtynės, o Vilerbane absoliučiai išnyko. Amerikietis aikštėje praleido 13 minučių ir per tą laiką spėjo išmesti vieną tritaškį bei atkovoti vieną kamuolį. Viskas. Snaiperis buvo akylai prižiūrimas varžovų gynybos, bet ir pats atrodė pasyvus, o ir gynyboje porą kartų neatitvėrė tiesioginio savo oponento.

Rokas Jokubaitis aikštėje praleido šiek tiek daugiau nei 3 minutes ir jam būnant aikštėje Š. Jasikevičiaus auklėtinai pelnė 5 taškais daugiau negu varžovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS