Prie starto linijos: penki drąsūs naujo LKL sezono spėjimai | kl.lt

PRIE STARTO LINIJOS: PENKI DRĄSŪS NAUJO LKL SEZONO SPĖJIMAI

Jau šeštadienį Klaipėdoje oficialiai prasidės 27-asis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas, o prie starto linijos išsirikiavę dešimt klubų sieks pateisinti arba paneigti išankstines prognozes.

Vasarą dauguma Lietuvos ekipų kardinaliai pakeitė savo sudėtis ir nors kai kurie klubai dar ieško paskutinių papildymų, jau galima vertinti jėgų santykį pagal pavardes „ant popieriaus“ ir susidaryti tam tikras išvadas.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ pateikia penkis galimus scenarijus, kurie prieš sezoną atrodo drąsūs, tačiau tuo pačiu nėra ir nerealūs.

Tai nėra naujo sezono prognozės, tai – potencialūs netikėti scenarijai, apie kuriuos prieš sezoną kalbama nedaug. Jūsų dėmesiui – penki drąsūs naujojo LKL sezono scenarijų spėjimai.

Arnas Velička – rezultatyviausias sezono žaidėjas

Praėjusį sezoną Latvijos-Estijos lygoje vidutiniškai po 19,2 taško metęs Lietuvos talentas šią vasarą Kauno „Žalgirio“ buvo paskolintas Prienų „Cbet“ klubui, kur turės visas galimybes įrodyti, jog yra pasirengęs dėti rimtą žingsnį į priekį savo karjeroje.

19-mečiui šį sezoną motyvacijos netrūks – 2018-ųjų vasarą įžaidėjas su žalgiriečiais pasirašė sutartį pagal formulę „2+2“, todėl po šių metų kauniečiai spręs, kaip pasielgti toliau.

bcprienai.lt nuotr.

O potencialo įrodyti, jog ateityje gali praverti LKL čempionų komandos duris, gynėjui tikrai netrūksta – Velička su Roku Jokubaičiu yra laikomi perspektyviausiais Lietuvos įžaidėjais. Galbūt kertinis lūžis Veličkos karjeroje ir įvyks 2019-2020 metų sezone?

Savo gebėjimą rinkti taškus 195 cm ūgio krepšininkas jau spėjo pademonstruoti per draugiškas rungtynes, kur vidutiniškai pelnė po 17,2 taško.

„Rytas“ nepateks į finalą

Sostinės klubas praėjusį sezoną pateko į LKL finalą ir tai buvo pirmas kartas nuo 2013-ųjų, kai vilniečiai dvejus metus paeiliui įveikė pusfinalio barjerą. Vis dėlto šios vasaros „Ryto“ komplektacijos darbai verčia suabejoti, ar Dainiaus Adomaičio kariauną išvysime 2020-ųjų LKL finale.

„Rytas“ šią vasarą įsigijo keturis naujokus – Dovį Bičkauskį, Terrellą Holloway, Francisco Cruzą ir Cameroną Bairstow. Nors tiek Bičkauskis, tiek Holloway, tiek Cruzas, tiek tas pats Bairstow praėjusį sezoną buvo savo klubų lyderiai, bet tai nėra tokios ryškios pavardės kaip Dominique'as Suttonas, D.J. Seeley, Chrisas Krameris ar Arciomas Parachouskis.

vilniusrytas.lt nuotr.

Vilniečiai artėjantį sezoną remsis lietuvišku branduoliu ir dės dideles viltis į Arną Butkevičių, Eimantą Bendžių ir Martyną Echodą, o savojo šanso sulauks ir jaunieji „Ryto“ krepšininkai – Deividas Sirvydis, Marekas Blaževičius, Ąžuolas Tubelis ir Karolis Giedraitis.

Jog sezonas LKL vicečempionams nebus lengvas, įrodo ir draugiškų rungtynių rezultatai, kur buvo nusileista tokioms ekipoms kaip Minsko „Tsmoki“ ar Alytaus „Dzūkija“.

Nors Klaipėdos „Neptūnas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“ taip pat vasarą nedėjo didelio žingsnio į priekį, kad galėtume juos vadinti favoritais žaisti finale, tačiau dabartinė „Ryto“ sudėtis sufleruoja, jog neišvysti sostinės klubo LKL finale yra realu.

„Cbet“ bent kartą įveiks „Žalgirį“

Vasarą „Cbet“ neoficialiai tapo „Žalgirio“ talentų kalve, kai į savo sudėtį priėmė kauniečiams priklausančius Arną Veličką, Tomą Digbeu, Luką Ulecką ir Matą Jogėlą, o naujuoju komandos vyriausiuoju treneriu tapo buvęs „Žalgirio“ dublerių strategas Mantas Šernius.

Prienuose artėjantį sezoną taip pat matysime ir žaidėjus, kuriems anksčiau nepavyko įsitvirtinti Lietuvos čempionų gretose – Martyną Varną ir Regimantą Miniotą, o visos šios jaunuolių pavardės „Cbet“ klubą daro vienu labiausiai intriguojančių lygoje.

Jaunųjų krepšininkų mentoriais Prienuose bus veteranai Mindaugas Lukauskis, Gediminas Maceina ir Vaidas Čepukaitis, o taip pat Šernius savo dispozicijoje turės Karolį Guščiką bei legionierių duetą – Skylarą Spencerį ir Devoną Van Oostrumą.

Prienų „CBet“ nuotr.

Ant išnykimo slenksčio buvęs „Nevėžis“ žengs į atkrintamąsias

„Bankrotas“, „istorijos pabaiga“ – tokie ir panašūs žodžiai visą vasarą buvo linksniuojami, kalbant apie Kėdainių „Nevėžį“, tačiau galiausiai nuo 2002-ųjų gyvuojantis klubas išsigelbėjo ir paskutinėmis vasaros dienomis ir rugsėjo pradžioje intensyviai komplektavo sudėtį.

O pasirašytos pavardės tikrai stebino Lietuvos krepšinį stebinčius žmones – talentingieji broliai Georgios ir Panagiotis Kalaitzakiai, Europos taurės čempionas Viny Okouo, iš „Neptūno“ atvykstantis Laurynas Beliauskas ir veteranas Arminas Urbutis tikrai neleis kėdainiškiams būti patrankų mėsa LKL.

FIBA nuotr.

Metai iš metų su finansinėmis problemomis susidurdavęs „Nevėžis“ per pastaruosius penkis sezonus vos sykį pateko į atkrintamąsias varžybas, tačiau pasikeitusi valdžia leidžia tikėtis, jog senosios problemos liks užmarštyje ir surinktą simpatišką komandą Marius Kiltinavičius galės vesti į priekį be papildomų galvos skausmų.

Taip, šį sezoną LKL tapo dar lygesnė negu praėjusiais sezonais ir niekas čia lengvų taškų nedalins, bet tiek pasikeitęs organizacijos veidas, tiek draugiškos rungtynės, kur buvo įveikta pajėgi Utenos „Juventus“ ekipa, leidžia galvoti, jog pavasarį Kėdainių klubas nebus tik statistas.

Nusistovėjęs „didysis ketvertas“ bus sugriautas

Trejus metus paeiliui LKL pusfinaliuose varžėsi tos pačios keturios komandos – „Žalgiris“, „Rytas“, „Neptūnas“ ir „Lietkabelis“, tačiau iš šių klubų vieninteliai kauniečiai yra kitame lygmenyje ir gali jaustis ramūs, jog gegužės mėnesį tikrai bus tarp keturių stipriausių ekipų.

Biudžetą apkarpęs „Rytas“ suteiks šansą jaunimui, o dėl to didesnė atsakomybė kris ant kelių pagrindinių komandos žaidėjų. Trumpą atsarginių žaidėjų suolelį turėsiantis Adomaitis turės laviruoti paskirstant fizinius krūvius, kad atkrintamosiose netektų susidurti su nuovargio problemomis. Verta pažymėti, jog sostinės klubo krepšininkų individualus meistriškumas šį sezoną taip pat neatrodo toks didelis kaip praėjusį.

„Neptūnas“ vasarą prarado pagrindinį pastarųjų metų klaipėdiečių pergalių simbolį Kazį Maksvytį, o Tomas Rinkevičius dar nėra įrodęs savo gebėjimų vadovaujant tokio lygio klubui, todėl sunku prognozuoti, kaip jam seksis vesti į priekį uostamiesčio ekipą. Taip pat praėjusio sezono bronzininkai bus itin priklausomi nuo jaunųjų Gyčio Masiulio ir Tado Sedekerskio ir natūralu, jog 21-erių krepšininkai ilgame sezone neišvengs bangavimų. Kyla klausimas, ar atkrintamosiose klaipėdiečiams nepritrūks patirties.

„Lietkabelis“ vasarą išsaugojo Nenadą Čanaką, o serbų strategui pavyko suformuoti vieną stipriausių priekinių linijų pirmenybėse su Martynu Sajumi, Femi Olujobi, Gabrieliu Maldūnu, Tomu Lekūnu ir Željko Šakičiumi. Vis dėlto klausimų kelią panevėžiečių perimetro linija, kur vadeles laikys labiau pats pelnyti taškus negu kurti žaidimą mėgstantis Kendrickas Brownas. Amerikiečiui kompaniją gynėjų grandyje palaikys Stefanas Sinovecas, Margiris Normantas, Tomas Dimša ir Marius Valinskas, o tai nėra tos pavardės, kurios gąsdintų praėjusį sezoną už „Lietkabelio“ nugaros likusias komandas.

Už „didžiojo ketverto“ nugarų išsirikiavęs būrys komandų, kurios yra pajėgios įkąsti favoritams, o smagiausiai tarpsezoniu padirbėję atrodo „Juventus“ vadovai. Žydrūnas Urbonas vasarą neteko tokių krepšininkų kaip Martinas Gebenas, Dovis Bičkauskis, Arvydas Šikšnius, Vytautas Čepukaitis ar Kennethas Gainesas, tačiau atvykę žaidėjai turėtų nuteikti optimistiškai. Dažnai su legionieriais nustebinantys uteniškiai šią vasarą prie dviejų amerikiečių pridėjo tokius lietuvius kaip Julius Jucikas, Vytautas Šulskis, Ignas Vaitkus ar Žygimantas Skučas, o tai yra rimtas pareiškimas, siekiant po trejų metų pertraukos sugrįžti į stipriausiųjų ketvertą.

Be jau minėtos ir įdomią sudėtį surinkusios „Cbet“, nereikia užmiršti Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipos, kuri šią vasarą pakeitė komplektacijos braižą ir surinko konkurencingą komandą su dviem latviais ir amerikiečiais, ukrainiečiu bei slovėnu, o prie jų pridėjo veteranus Laimoną Kisielių ir Arvydą Šikšnių. Galbūt pasvaliečiai sugebės nustebinti ir pirmą kartą istorijoje žengti tarp keturių stipriausiųjų?

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS