Š. Jasikevičius apie dvigubą Eurolygos savaitę: nelabai turime laiko treniruotis | kl.lt

Š. JASIKEVIČIUS APIE DVIGUBĄ EUROLYGOS SAVAITĘ: NELABAI TURIME LAIKO TRENIRUOTIS

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos dvigubą savaitę pasitinka rungtynėmis Tel Avive su vietos „Maccabi“ krepšininkais.

Su komanda į Izraelį vyksta po blauzdos raumens patempimo į rikiuotę grįžtantis Antanas Kavaliauskas, tačiau Kaune liko kapitonas Paulius Jankūnas.

„Antanas vakar treniravosi ir vyksta su mumis. Žiūrėsime, kiek naudos duos. Paulius dar liko Kaune“, – teigė vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Prieš dvikovą Jasikevičius pasidalijo mintimis apie Nate'o Wolterso situaciją, treniruočių procesą prieš dvigubą Eurolygoas savaitę bei „Maccabi“ ekipos žaidimo braižą.

– Treneri, kaip sekasi Woltersui po traumos sugrįžti į sportinę formą?

– Jis treniruojasi, bet žinoma, to žaidimo ritmo trūksta. Kaip ir sakėme, reikės palaipsniui įvesti grįžtančius žaidėjus į ritmą.

– Žaidėjų šią savaitę vėl laukia didesnis fizinis krūvis. Kaip vyko treniruočių procesas prieš dvigubą Eurolygos savaitę?

– Vakar turėjome vieną sunkesnę treniruotę, o šiandien kita laukia Tel Avive. Nelabai laiko turime treniruotis.

– Kokį žaidimą demonstruoja „Maccabi“ ekipa?

– Jie žaidžia gynybinį žaidimą. Tai labai aukšta komanda, kurios startinis penketas turi įspūdingą ūgį, panašiai į „Barcelonos“ lygį. Buvo rungtynių, kuomet gynyboje keitėsi visas 40 minučių. Žinoma, žaisti jų aikštėje visada yra sunku.

– Į rotaciją grįžo Jeremy Pargo. Ką jis duoda priešininkams?

– Tai kažkiek skirtingas žaidėjas nuo Scottie Wilbekino. Jis daugiau veržiasi, įspūdingai ginasi net išsikeitus su varžovų aukštaūgiais.

Vėlgi, turime žaisti savo krepšinį. Labai svarbu bus rungtynių pradžioje neleisti jiems pajausti ritmo. Reikės gerai žaisti 40 minučių.

– Tarikas Blackas pastaruoju metu demonstruoja gerą žaidimą. Kuo išsiskiria šis krepšininkas?

– Jis išnaudoja gynėjų veržlumą. Tai centras, kuris nėra pats centruojantis, tačiau puikiai žaidžia su gynėjais ir reikės atkreipti į tai dėmesį.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS