Trejų metų sutartis: „Neptūnas“ ilgam susiejo ateitį su T. Gaidamavičiumi | kl.lt

TREJŲ METŲ SUTARTIS: „NEPTŪNAS“ ILGAM SUSIEJO ATEITĮ SU T. GAIDAMAVIČIUMI

Klaipėdos „Neptūnas“ ilgam susiejo ateitį su vyriausiuoju treneriu Tomu Gaidamavičiumi.

Praėjusio sezono pabaigoje iš „Neptūno“ dublerinės komandos į pagrindinę persikėlęs treneris uostamiesčio ekipą į pergales ves iki 2023-iųjų vasaros.

„Ilgalaikė sutartis su „Neptūnu“ buvo pasirašyta man tik tapus vyriausiuoju treneriu ir sprendimas tikrai nebuvo sunkus, nes visada turėjau ambicijų kilti į aukščiausią lygį“, – tinklalapiui basketnews.lt sakė T. Gaidamavičius.

37-erių specialistas patikino, kad „Neptūno“ būsimas biudžetas stipriai susitrauks, lyginant su praėjusiais metais, tačiau galvoti apie artėjančio sezono komandos viziją – anksti.

„Dabar tvarkome praėjusio sezono reikalus ir apie žaidėjų ateitį žinome minimaliai. Klubo biudžeto klausimai dar yra dėliojami, bet manau, kad jis nebus didelis, – kalbėjo šiaulietis. – Sunku dabar pasakyti, kurie žaidėjai pratęs sutartis, todėl apie kito sezono viziją kalbėti dar negalime.“

„Neptūnas“ artėjančiam sezonui turi sutartis su Tadu Pažėra, Tomu Delininkaičiu, Matu Jogėla, Klaidu Metrikiu ir Simu Galdiku, o Žygimanto Janavičiaus ir Deivido Gailiaus kontraktuose yra numatyta galimybė bendradarbiavimą pratęsti dar metams.

Vis dėlto dėl besitraukiančio uostamiesčio klubo biudžeto T. Gaidamavičius negali būti užtikrintas, kad komandoje liks ne tik D. Gailius su Ž. Janavičiumi, bet ir kiti sutartis su „Neptūnu“ turintys žaidėjai.

„Šiuo metu derybos su praėjusio sezono krepšininkais vyksta ir stengiamės juos išlaikyti, bet nieko plačiau komentuoti dar negaliu. Vis dėlto, manau, jog išlaikyti branduolį bus labai sunku“, – tvirtino buvęs krepšininkas.

Artėjantį sezoną pagrindinėje „Neptūno“ komandoje galime išvysti daugiau žaidėjų iš dublerinės ekipos, kurioje T. Gaidamavičius ėjo vyriausiojo trenerio pareigas nuo 2017-ųjų.

„Kažkas iš jaunimo tikrai kelsis į pagrindinę komandą, – atskleidė specialistas. – Praėjusį sezoną jau Metrikis kilo į aukštesnį lygį ir jis tikrai toliau žais „Neptūne“, o dėl kitų viskas priklausys nuo biudžeto ir nuo derybų su kitais krepšininkais.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS