„Žalgiris“ ieško vidurio puolėjo ir kitos komandos M. Sajui | kl.lt

"ŽALGIRIS" IEŠKO VIDURIO PUOLĖJO IR KITOS KOMANDOS M. SAJUI

Nepavykus susitarti su Ianu Vougiouku, Kauno „Žalgirio“ vadovai ieško kito vidurio puolėjo. Tai bus paskutinis Lietuvos čempionų pirkinys šią vasarą.

Kauniečiai tarpsezonį sudarė sutartis su įžaidėjais Leo Westermannu ir Kevinu Pangosu, atakuojančiu gynėju Artūru Milakniu ir vidurio puolėju Augusto Lima. Sutartys taip pat buvo pratęstos su Renaldu Seibučiu, Robertu Javtoku, Brocku Motumu.

Finaline sezono dėlionės dalimi turėjęs tapti Vougioukas paskutinę minutę susitarė su Krasnodaro „Lokomotiv“, todėl „Žalgiris“ išlieka aktyvus žaidėjų turguje.

„Buvome labai arti susitarimo, bet yra kaip yra. Viskas atsiremia į finansus, o rusų pasiūlymas Ianui buvo kur kas geresnis“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Anot jo, įsigijus vidurio puolėją, komandos komplektacija bus baigta ir „Žalgiris“ neketina ieškoti dar vieno „trečiojo numerio“.

„Turime Edgarą Ulanovą, šioje pozicijoje žais ir Artūras Milaknis, Leo (Westermannas) galės gintis prieš trečius numerius. Turime auginti savus. Negalime į visas pozicijas sustatyti legionierių. Jeigu imsime juos, sėdės lietuviai. Su Edgaru pasirašėme naują sutartį, jis paskutinį sezoną labai progresavo ir būtų neprotinga jam užkirsti kelią“, – aiškino Motiejūnas.

„Žalgiris“ artėjantį sezoną ketina turėti 14–15 krepšininkų. Iš jaunimo prie ekipos prisijungs Paulius Valinskas, Martynas Varnas ir Isaiah Hartensteinas. Tiesa, Varnas kol kas gydosi pėdos traumą ir sportuoti galės tik po 3 mėnesių, todėl sezono pradžią jis praleis.

Kitai komandai greičiausiai bus skolinamas Martynas Sajus. Jeigu neužtruks naujo vidurio puolėjo paieškos, Sajus „Žalgiryje“ neliks.

„Sajui reikia žaidimo praktikos. Jis pamatė, kaip reikia dirbti, kokio lygio čia krepšinis, bet kad tobulėtų, dabar jis turi daugiau žaisti. Todėl daugiau šansų, kad jis bus skolinamas“, – pabrėžė Motiejūnas.

Pagrindinėje sudėtyje artėjantį sezoną pagaliau turėtų debiutuoti vokietis Hartensteinas. Talentingas aštuoniolikmetis praėjusio sezono pabaigoje patyrė nugaros traumą, po to jam buvo atlikta operacija.

Visgi dabar jis jau visiškai atsigavęs ir pastarąsias 3 savaites dirba individualiai Kaune su treneriu Dariumi Songaila bei klubo fizinio parengimo treneriais.

„Žalgirio“ treniruočių stovykla prasidės rugpjūčio 27 dieną Kaune, vėliau komanda vyks į savaitės trukmės stovyklą Italijoje. Ten greičiausiai jau bus ir rinktinių žaidėjai, kuriems į stovyklą bus leista atvykti kiek vėliau.

Anot „Žalgirio“ generalinio direktoriaus, šiemetinė klubo sudėtis – tai bendras vadovų ir trenerių darbo vaisius.

Nors vasarą treneris Šarūnas Jasikevičius balansavo ant išvykimo ribos ir rimtai domino „Barcelonos“ komandą, tačiau jis liko Kaune ir aktyviai dalyvavo krepšininkų atrankoje.

„Ko ko, bet nusiteikimo darbui iš Šaro tikrai neatimsi. Jis kiekvieną žaidėją analizavo nuo A iki Ž, visiškai atsidavęs savo darbui ir galvoja, kaip padaryti komandą geresnę.

Mes visą laiką stengiamės, kad komandą komplektuotų vadovai ir treneris. Kitose komandose didelę įtaką turi agentai, dar kitose – vadovai. Mes stengiamės dirbti kartu, nes su žaidėjais daugiausiai bendrauti ir iš jų reikalauti rezultatų reikės treneriams“, – aiškino Motiejūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS