Laikas pasirūpinti saulės nugairinta oda | kl.lt

LAIKAS PASIRŪPINTI SAULĖS NUGAIRINTA ODA

Vasara baigėsi. Tačiau saulės šiluma dar galime pasidžiaugti – sinoptikai prognozuoja šiltą rugsėjį. Dažnam saulės pėdsakai aiškiai matomi ir ant odos. Ir ne tik maloniąja prasme: pasitaiko išsausėjimų, bėrimų. Tad kaip dorotis su šiomis problemomis?

Kosmetologė Katerina Nesterova:

Jei kamuoja odos sausumas

Odos dehidrataciją sukelia nepalankūs veiksniai: saulė, vėjas, oro kondicionieriai. Dėl jų pradeda trūkti vitaminų A, E ir C, kas lemia odos dehidrataciją.

Namuose. Reikėtų aktyviai drėkinti odą priemonėmis, kurių sudėtyje yra hialurono rūgšties, alijošiaus, kolageno, jūros dumblių ekstrakto, vitaminų A, C ir E, flavonoidų ir augalinių aliejų. Du kartus per dieną būtinai naudokite drėkinamąjį serumą. Nesirinkite toniko, kurio sudėtyje yra alkoholio.

Pas kosmetologą. Stiprios drėkinamosios procedūros padės kompensuoti drėgmės trūkumą ląstelėse.

Jei išryškėjo pigmentinių dėmių

Kad apsaugotumėte odą nuo pigmentinių dėmių, vasarą ir ankstyvą rudenį reikia naudoti kosmetiką su SPF 30 filtru. Geriausia naudoti priemones, kurių sudėtyje būtų saulės apsauga nuo UVA ir UVB spindulių.

Namuose. Esant padidėjusiai odos pigmentacijai ir odos pilkšvumui reikėtų naudoti rūgštines priemones, kurias geriausiai parinks kosmetologas. Galite naudoti kremus, kurių sudėtyje azelaino rūgšties (sustabdo pigmento gamybą) ir retinolio ar vitamino C (turi balinimo efektą).

Jei po vasaros malonumų atsirado spuogų

Labai dažnai nuo klimato pasikeitimo, šilumos, dulkių atsiranda daugiau spuogų. Natūralu, kad oda bando apsaugoti aktyviai išskirdama prakaitą ir riebalus, kurie susimaišo su dulkėmis. Tuomet atsiranda porų užterštumas ir odos blizgesys. Maistas taip pat turi įtakos spuogų atsiradimui. Pasikeitus mitybos režimui ir įvairovei keičiasi sebumo (riebalo) išsiskyrimas. Tokie spuogai lokalizuojasi ant kaktos. Jei pastebite skausmingus rausvus spuogus ant smakro, jau reikėtų kalbėti apie hormoninius sutrikimus.

Namuose. Spuogų šiukštu nespauskite, nes spaudimas gali lemti dar didesnį jų kiekį. Dažniau plaukite veidą su švelniomis putomis, naudokite toniką pagal odos tipą. Vasarą geriausia naudoti su vaisių rūgštimi, nes šiuo metų laiku odos pH padidėja. Vaisių rūgštis puikiai subalansuoja riebalų išsiskyrimą, sutraukia poras ir šiek tiek džiovina odą. Atkreipkite dėmesį į makiažo valiklį: pH turėtų būti nurodytas kuo arčiau 5,5. Taip pat namuose reikėtų dažniau atlikti veido odos šveitimą, kad sumažėtų spuogų atsiradimas nuo oro kaitros.

Pas kosmetologą. Ultragarsinis valymas, vaisių rūgščių kompleksinė priežiūra, mezoterapija (injekcijos vitaminų kokteiliais).

Verta žinoti

Rudenį labai gerai būtų atlikti rūgštinių šveitimų kursą su stipriai drėkinamosiomis kaukėmis, mezoterapiją. Dauguma mano, kad rūgštis sausina oda, bet tai - netiesa. Kosmetologas procedūrai parenka specialią rūgštį, kurį turi drėkinamųjų savybių, net gydo dermatitą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS