Premjeras: mažinant pandemijos žalą planuojama papildomai įdarbinti 200 psichologų | kl.lt

PREMJERAS: MAŽINANT PANDEMIJOS ŽALĄ PLANUOJAMA PAPILDOMAI ĮDARBINTI 200 PSICHOLOGŲ

COVID-19 valdymo komitetas pirmadienį patvirtino priemones sumažinti ilgalaikes neigiamas pandemijos pasekmes žmonių psichinei sveikatai.

Planuojama plėsti psichologinių konsultacijų prieinamumą ir papildomai įdarbinti daugiau kaip 200 psichologų, savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

„Stiprinsime emocinės paramos linijas: tiek vaikų, tiek senjorų ir kitų grupių. Kursime regionines mobilias greitojo reagavimo komandas, tobulinsime specialistų kompetencijas“, – rašo jis.

S. Skvernelio teigimu, taip pat nutarta paremti NVO bendruomenę, kuri per COVID-19 protrūkį aktyviai teikė pagalbą socialiai pažeidžiamiausiems asmenims.

Per komiteto posėdį aptarti ir reikalavimai vaikų poilsio stovykloms.

„Pagrindinis principas ir rekomendacija – dirbti su ne didesnėmis nei 15 vaikų grupėmis. Jei jos vis dėlto bus didesnės, veiklas bus prašoma planuoti laikantis grupių izoliacijos principo, skiriant atskirą personalą, vengiant kontakto su pašaliniais asmenimis. Prioritetą bus rekomenduojama teikti veikloms lauke“, – tvirtino Vyriausybės vadovas.

Anot jo, Vyriausybė ieškos būdų, kaip subsidijuoti šias stovyklas ir taip padengti bent dalį tėvų išlaidų.

Karantinas Lietuvoje pratęstas iki gegužės 31 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Tai va

Tegu susikisa tuos psichologus i atitinkama vieta. Teko susidurti su sia problema ir zinot ka noriu pasakyti nera Lietuvoje geru psichologu kurie zmogui padetu, na gal vienetai, bet jie tokius pinigus neria,kad ir algos neusteks.Busi po ju konsultaciju basas,nuogas ir alkanas.Na o sitie 200 psichologu, kur jie buvo iki siol, gal bedarbiai. O va dabar juos idarbins. Nebejuokinkit su savo psichologais. Baikit ta karantina, tegu zmones dirba kol dar visu neatleido, tegu grizta i normalu gyvenima. Tegu dziaugiasi gamta, tada nereiks ir psichologu. Ir nustokit zmones gasdinti su tuo virusu. Su antra trecia banga.Is kur jus zinot kiek ju bus ir kada .Gal jus ponai dievai.O gal jums labai patinka tas karantinas, patinka valdyti zmones,jiems nurodineti kaip gyventi.

Pasėkmės

Kenčia ne tik psichinė sveikata, bet ir fizinė, nes pavasarį paūmėja lėtiniai susirgimai, ar padės gyd. psichiatras, jei atėjo laikas reabilitacijos procedūroms, masažui, vandens procedūroms, reikia lašinių dėl galvos smegenų kraujotakos sutrikimų ir pan. Reikia konkrečių procedūrų, o ne psichiatro. O ką daryti dar sunkesniems ligoniams. Medicinos įstaigose lankytis ir gydytis nesaugu, yra baimė gauti užkratą. Įdarbins psichiatrus ir taip išspręs medicininių paslaugų problemą?

Psichologe

Ko cia pavydit, kad jusu neidarbins :) o jeigu is a dantistui genda dantys kaip ir jums, ar del to, jis blogas dantistas? Kaimo Tamsuma
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS