A. Dulkys: ketvirtoji skiepų nuo COVID-19 dozė jau gali būti rekomenduojama tam tikroms grupėms | kl.lt

A. DULKYS: KETVIRTOJI SKIEPŲ NUO COVID-19 DOZĖ JAU GALI BŪTI REKOMENDUOJAMA TAM TIKROMS GRUPĖMS

Izraeliui pradėjus skiepyti gyventojus ketvirtąja vakcinos nuo COVID-19 doze, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad kol kas yra laukiama ekspertų rekomendacijų, kokį sprendimą priimti Lietuvai.

„Izraelio patirtį, kaip ir kitų šalių patirtį, vertina visos Europos Sąjungos ir mokslininkai, ir Europos vaistų agentūra. Prieš keletą dienų mus pasiekė ir Europos vaistų agentūros rekomendacijos, kad dar nėra pakankamai tyrimų, jog ketvirtąją dozę būtų galima taikyti visai visuomenei. Bet tam tikroms grupėms žmonių jau gali būti ir rekomenduojama“, – ketvirtadienį Seime kalbėjo ministras kartu pridurdamas, kad Lietuvoje sprendimas bus priimtas po gautų ekspertinių vertinimų.

„Atitinkamai suteiksime gydytojams, gydymo įstaigoms savo rekomendacijas, kaip su ketvirtąja doze elgsimės Lietuvoje“, – kalbėjo A. Dulkys.

Be to, ministras neatmeta, kad užsakytos COVID-19 vakcinos Lietuvą pasieks jau adaptuotos prie naujų koronaviruso variantų.

„Tiek, kiek Lietuva yra rezervavusi vakcinų, nereiškia, kad visos yra atkeliavusios į Lietuvą. Jos keliauja tam tikru grafiku ir labai tikėtina, kad tam tikra dalis vakcinų Lietuvą pasieks jau adaptuotos“, – akcentavo A. Dulkys.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

alio?

Dulky, ar jau suradai planą, ar vis dar ieškai?

ats

gavai atsakyma is EK Dulky? kaip gerai tau, bet tik tau

na

o aš galvojau, kad ponas Dulskys vis tik išėjo dirbti pagal savo specialybę...bet kur jis eis jei dar byra milijonai...rekomenduoja tau tauta eiti dirbti buhalteriu iš kur atėjęs ir kuo greičiau tuo tautai geriau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS