Įvertino užmojį privalomai skiepyti medikus: tai administracinis mobingas | kl.lt

ĮVERTINO UŽMOJĮ PRIVALOMAI SKIEPYTI MEDIKUS: TAI ADMINISTRACINIS MOBINGAS

  • 14

Seimas nepalaimino privalomo medikų ir socialinių darbuotojų skiepijimo Lietuvoje. Net ir patys medikai tarpusavyje diskutuoja, ar tokia priemonė tikrai reikalinga. Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas Liutauras Labanauskas sako, kad tai panašu į mobingą ir prievartą, praneša LNK.

– Ar reikalingas medikams privalomas skiepijimas, ar ne?

– Šitas? Ne, tikrai ne.

– Kodėl ne? Premjerė sakė, kad norima tokį įstatymą įvesti todėl, kad medikai dirbdami patirtų kuo mažiau rizikų.

– Jokio ryšio čia nėra su privalomu skiepijimu. Kalbama visai apie kitus dalykus. Privalomas skiepijimas yra mediciniškai apibrėžtas reikalas. Jokių išvedžiojimų ten nėra, yra viskas labai konkretu. Pirma, įvertinus kontraindikacijas galima spręsti apie privalomą skiepijimą. Antra – reikia įvertinti, jei yra galimybė, antikūnus. Tada, kai viskas padaryta, galima įvesti privalomą skiepijimą. Paskutinis dalykas. Privalomas skiepijimas nėra valstybės, Vyriausybės, Seimo ar dar kažkieno nustatyta tvarka. Tai yra pasaulyje nustatyta tvarka. Privalomą skiepijimą nustato gamintojas. Šiandien privalomas skiepas: „Pfizer“ – du dūriai, „Moderna“ – du dūriai, „Johnson & Johnson“ – vienas dūris. Štai ir yra pilnas privalomas skiepas. O ką mes čia pradėjome kalbėti apie kažkokias dozes, dar kažką – jokio ryšio su skiepu nėra.  Čia yra panašus į skiepą reikalas.

Privalomas skiepas yra nustatomas gamintojo.

– Pagal duomenis, 95 proc. medikų yra pasiskiepiję, 85 proc. gavę jau ir palaikomąją dozę. Kaip jūs manote, kodėl tie likę procentai nesiskiepija? Ar jums pačiam teko su jais kalbėtis, kokios priežastys, kokie argumentai?

– Šiandien mes taip ir turėtume sakyti: jei mes pavadinsite šį skiepą privalomu, tai juo pasiskiepiję 95 proc. medikų. 5 proc. yra nepasiskiepiję. Kodėl jie dar nepasiskiepiję? Vienintelė priežastis galėtų būti, kad jie yra persirgę ir dar neatėjo laikas pasiskiepyti. O palaikomoji dozė yra ne skiepas, o sugalvotas aktas, kuris gali būti antras ir trečias, ir dešimtas, ir vienuoliktas. Jeigu mes jau turime skiepą ir teigiame, kad skiepas veikia, tai jis vienodai veiks ir tiems 95 proc., ir jeigu aš turėsiu ir trečią, ir ketvirtą, ir penktą dūrį. Laisvanoriškai aš tai galiu daryti, norėdamas galbūt sutvirtinti savo imunitetą. Bet tai jau nebėra privalomas skiepas. Privalomas skiepas yra tie 95 proc. Manau, kad medikams 95 proc. yra pakankamai normalus skaičius.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 Štai liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas pasakė, kad tokį apsisprendimą nepriimti įstatymo pataisos galėjo nulemti antivakseriai ir kad gali nutikti taip, jog koks nors nepasiskiepijęs medikas perneš virusą ligoniui. Ką jūs galvojate apie tokį pasakymą?

– Pirmiausia medikas viruso ligoniui neperneša, kadangi visi medikai dirba su apsaugos priemonėmis. Jeigu mes sakome, kad apsaugos priemonės teisingos ir geros, tokiu būdu niekas nieko neperneš. Pacientas taip pat ateina su apsaugos priemonėmis ir taip pat saugosi. Jeigu mes sakome, kad kažkas perneš virusą, tai jį galima pernešti ten, kur nebus apsaugos priemonių.

– Mes ne kartą turėjome protrūkius ligoninėse, susirgdavo visas skyrius. O kaip tada?

– Visas skyrius nesusirgdavo. Susirgdavo tam tikras kiekis darbuotojų, kurie, matyt, neteisingai taikė apsaugos priemones. Mes turime savo gydytojus, kurie gavo jau trečią skiepą, viską įvykdė. Deja, patys paskui prisipažino, kad buvo netyčia pažeidę per neapdairumą tam tikras apsaugos priemones, dirbdami su COVID-19 ligoniais, ir jie taip pat susirgo. Aišku, vieni sirgo lengviau, kiti sirgo pakankamai sunkiai.

– Medikų sąjūdžio pirmininkė sakė, kad kai kurių medikų nenoras, kad būtų įvestas privalomas skiepijimas ir gąsdinimai, jog jie išeis iš darbo, jei toks skiepijimas bus įvestas, yra paprasčiausiai nebrandumo ženklas ir kad privalomas skiepijimas turėtų būti įvestas. Kodėl nėra bendro sutarimo tarp skirtingų medikus vienijančių organizacijų?

– Aš jau pasakiau. Privalomas skiepas yra tai, kas yra skiepas. Tai yra tos dvi dozės. Kaip galima sutarti, jei žmogus nežino, kas yra skiepas?

– Iš jūsų pusės toks privalomas vakcinavimas buvo prilygintas mobingui. Jūs taip ir galvojate?

– Be abejo, jei mes nežinome, kas yra skiepas, pasakome visišką nesąmonę, kad skiepijimąsi nustatys Vyriausybė ar dar kažkas. Privalomas skiepas yra nustatomas gamintojo. Jei mes po to vejame žmones iš darbo, kas čia – ne mobingas? Čia gražiau negu mobingas. Tai administracinis mobingas.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Nesvarbu

Tai kodėl kt.valstybėse gali priimti įstatymą įpareigojantį medikus skiepytis privalomai,o pas mus ne?Nes kvailių daugiau nei protingų!

nu

taigi nera jokiu ilgalaikiu tyrimu apie tas vakcinas, taigi po keliu metu gali pradeti vaikai gimti be koju ir be ranku, kaip kad Amerikoje buvo, gime invalidais , kai motinos vartojo neistirtus vaistus, bent 10 000 vaiku.

...

negalimos jokios privalomos eksperimentines vakcinos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS