Medikų sąjūdžio vadovė Prezidentūrai: galbūt prezidentui reiktų rinktis tinkamesnius ekspertus | kl.lt

MEDIKŲ SĄJŪDŽIO VADOVĖ PREZIDENTŪRAI: GALBŪT PREZIDENTUI REIKTŲ RINKTIS TINKAMESNIUS EKSPERTUS

  • 85

Prezidentūrai pareiškus, kad dalis ekspertų nepritaria privalomam medikų skiepijimui, medikų sąjūdžio pirmininkė Auristida Gerliakienė atkerta, kad galbūt prezidentui reikėtų pasirinkti tinkamesnius ekspertus.

Ateinančią savaitę Seimas ketina galutinai apsispręsti dėl privalomo medikų skiepijimo. Ar reikalingas šis žingsnis, LNK žinių tarnyba paklausė medikų sąjūdžio pirmininkės A. Gerliakienės.

„Medikų sąjūdžio nuomone, tai yra reikalingas žingsnis, nes jisai saugo medikus, ir matome iš statistikos duomenų, kad pasiskiepiję žmonės serga trumpiau, jie išvengia didelių komplikacijų, taip pat ir mirties.

Ir tai yra nepaneigimas dalykas, tačiau teko klausytis Sveikatos ekspertų tarybos posėdžio, kurio metu buvo išsakyta visiškai kita nuomonė, kad tai yra prievarta, nebūtina tą daryti, ir kad tiek profsąjungos kai kurios pasisakė, tiek Seimo nariai. Aš nevardinsiu tų pavardžių, tačiau klausytis buvo labai liūdna. Susidarė toks labai dviprasmiškas įspūdis, kad nors ir kalbama apie visuomenės gerovę, bet tokiom replikom, kad tai yra prievarta, kad žemina orumą asmens. Taip skatinama ir pati visuomenė nesiskiepyti, nes tarsi tai nėra būtina ir jokios prasmės tame nėra“, – žurnalistams kalbėjo medikų sąjūdžio pirmininkė A. Gerliakienė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Bet turint omenyje tai, kad didžioji dalis medikų ir taip yra pasiskiepiję, kam reikalingas tas privalomumo mechanizmas, teiravosi žurnalistas.

„Tas privalomumo mechanizmas naudingas dėl pačios apsaugos. Ir kalbama ne vien tik skiepus nuo koronaviruso, bet taip pat ir nuo gripo, B hepatito, ir jeigu tie skiepai medikams bus suteikiami nemokamai ir laiku, tai didelę dalį medikų apsaugos nuo ligų. Anksčiau niekas to skiepo nedramatizuodavo kaip priemonės, tačiau dabar yra dvi tendencijos, į skiepą žiūrima kaip į žalą žmogaus asmenybei, o ne kūnui“, – apie privalomus skiepus kalbėjo A. Gerliakienė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (85)

Antanas

Gydytojus pačius jau reik ginti nuo nemandagių pacientų, chuliganų!! Visi mes išsidarinėjam prieš juos, mokytojus . Sakė, kadTrečioj ligoninėj poliklinikoj net pietų pertraukos neduoda…

O

Nausėda yra plokščiažemis

Kaunietis

Įdomu kiek pinigų šiai asobai sumokėjo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS